Gelakte shortribs van de barbecue

Zachtgegaarde rundershortribs, gelakt met barbecuesaus

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur 40 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om indirect te kunnen grillen bij een temperatuur van ongeveer 140 °C.
  2. Snijd de shortribs tussen de botten door, zodat je losse ribben krijgt.
  3. Rub iedere rib grondig met de rub en de chipotle peper en voeg een snufje zout toe.
  4. Leg de ribben rechtstreeks op het rooster met de vleeskant naar boven en steek een kernthermometer in de dikste rib. Strooi wat rookhout over de kooltjes.
  5. Laat ongeveer 60 minuten roken op de barbecue, de kerntemperatuur zal nu ongeveer 70-75 °C zijn.
  6. Neem de ribben van de barbecue en leg ze afzonderlijk van elkaar op elk een eigen vel aluminiumfolie.
  7. Verdeel er het bier en de azijn over en vouw de folie dicht.
  8. Plaats terug op de barbecue en prik de kernthermometer in de dikste rib. Laat doorgaren tot een kerntemperatuur van 90 °C.
  9. Neem uit de folie en leg de ribben weer los op het rooster. Smeer rijkelijk in met de barbecuesaus en laat nog 15 minuten roosteren, terwijl je ze af en toe insmeert met de saus.

TipHeb je shortribs over? Pluk dan het vlees en gebruik het bijvoorbeeld op de BBQ-borrelplank.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 hele rundershortribs
  • 2 el beefrub
  • 1 tl chipotlepeper
  • 1 blikje Brewdog Elvis juice bier
  • 4 el appelciderazijn
  • 8 el chipotlebarbecuesaus
  • Zout
  • Rookhout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 09 mei 2022

Gerelateerde recepten

Welkom in de wereld van food. Welkom bij Sligro!

Klant worden bij Sligro

✔ Binnen 5 minuten geregeld met je KvK-nummer bij de hand
✔ Direct inkopen doen na aanvraag van je klantenkaart
✔ Persoonlijk advies van onze specialisten
✔ Toegang tot 50 vestigingen in heel Nederland
✔ Een gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.