Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de barbecue voor om direct en indirect te kunnen grillen bij een temperatuur van ongeveer 150 °C.
Leg de bavette uit op een snijplank en kruid rijkelijk met versgemalen peper en zout.
Snijd de oregano grof en bestrooi er het vlees mee. Beleg met 6 plakjes chorizo.
Snijd de manchego in dunne plakken en beleg er de bavette mee.
Rol het vlees zo strak mogelijk op en snijd in 4 plakken. Zet deze plakken aan iedere kant vast met een prikker, zodat de vorm behouden blijft en de pinwheel ontstaat.
Snijd de harde onderkant van de groene asperges en snijd de rest van de chorizo in reepjes. Houd apart.
Besprenkel de pinwheels lichtjes met olijfolie en kruid rijkelijk met zout en peper.
Grill stevig op de directe zone van de barbecue tot een mooi grillpatroon is ontstaan. Steek er een kernthermometer in en laat op de indirecte zone zachtjes doorgaren tot een kerntemperatuur van 52 °C.
Neem van de grill en laat nog even rusten.
Rooster ondertussen de groene asperges met de reepjes chorizo en een scheutje olijfolie in een vuurvaste schaal op de directe zone van de barbecue tot ze beetgaar zijn. Kruid met zout en peper.
Verwarm de aioli met een scheutje water al roerende op in een steelpan.
Dresseer de groene asperges op een schaal. Leg er de pinwheels op en lepel er de warme aioli overheen.