Flanksteak pinwheels

Rollade van bavette, bereid op de barbecue

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om direct en indirect te kunnen grillen bij een temperatuur van ongeveer 150 °C.
  2. Leg de bavette uit op een snijplank en kruid rijkelijk met versgemalen peper en zout.
  3. Snijd de oregano grof en bestrooi er het vlees mee. Beleg met 6 plakjes chorizo.
  4. Snijd de manchego in dunne plakken en beleg er de bavette mee.
  5. Rol het vlees zo strak mogelijk op en snijd in 4 plakken. Zet deze plakken aan iedere kant vast met een prikker, zodat de vorm behouden blijft en de pinwheel ontstaat.
  6. Snijd de harde onderkant van de groene asperges en snijd de rest van de chorizo in reepjes. Houd apart.
  7. Besprenkel de pinwheels lichtjes met olijfolie en kruid rijkelijk met zout en peper.
  8. Grill stevig op de directe zone van de barbecue tot een mooi grillpatroon is ontstaan. Steek er een kernthermometer in en laat op de indirecte zone zachtjes doorgaren tot een kerntemperatuur van 52 °C.
  9. Neem van de grill en laat nog even rusten.
  10. Rooster ondertussen de groene asperges met de reepjes chorizo en een scheutje olijfolie in een vuurvaste schaal op de directe zone van de barbecue tot ze beetgaar zijn. Kruid met zout en peper.
  11. Verwarm de aioli met een scheutje water al roerende op in een steelpan.
  12. Dresseer de groene asperges op een schaal. Leg er de pinwheels op en lepel er de warme aioli overheen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 600 g grainfed bavette
  • 8 plakjes chorizo
  • 100 g manchegokaas
  • 8 takjes verse oregano
  • 1 bosje groene asperges
  • 4 el Bresc aioli
  • Olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 09 mei 2022

Gerelateerde recepten