Nasu Dengaku

Aubergine met miso van de barbecue

Gang
Hoofdgerecht Bijgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor met een directe en een indirecte zone.
  2. Snijd de aubergines in de lengte doormidden, bestrooi rijkelijk met zout en leg omgekeerd 15 minuten op een schaal. Spoel na die tijd heel goed af onder de kraan en dep zeer goed droog.
  3. Snijd nu het vruchtvlees kruislings in met een scherp mes, zodat een mooi ruitpatroon ontstaat.
  4. Besprenkel de aubergines met de saké, zodat het in de aubergine loopt en besmeer vervolgens rijkelijk met de misopasta.
  5. Leg op de indirecte zone van de barbecue met de gesneden kant naar boven en laat 25 minuten garen.
  6. Leg vervolgens op de directe kant en rooster per kant ongeveer 5 minuten.
  7. Neem van de barbecue, serveer op een schaal en bestrooi met de fijngesneden bosui en het sesamzaad.

TipVerpak de aubergines in aluminiumfolie voordat ze op de barbecue gelegd worden. Mocht de barbecue te warm zijn voorkom je hiermee dat de aubergines te snel garen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 6 el miso yuzu
  • 1 dl saké
  • 2 stengels bosui
  • 2 tl sesamzaad knoflook
  • Zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 06 mei 2022

Gerelateerde recepten

Welkom in de wereld van food. Welkom bij Sligro!

Klant worden bij Sligro

✔ Binnen 5 minuten geregeld met je KvK-nummer bij de hand
✔ Direct inkopen doen na aanvraag van je klantenkaart
✔ Persoonlijk advies van onze specialisten
✔ Toegang tot 50 vestigingen in heel Nederland
✔ Een gratis ProChef koksmes t.w.v. € 27,99 bij je eerste aankoop

Ook interessant

Ben je op zoek naar smakelijke recepten voor de zomer of een BBQ? Laat je inspireren met vlees, vis of vega(n) van de BBQ of ga voor typisch zomerse recepten.