Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de barbecue voor om indirect te grillen bij een temperatuur van ongeveer 140 °C.
Schil de ananas zo dun mogelijk, maar wel zo dat de schil er volledig af is. Laat de kroon aan de ananas zitten.
Snijd met een scherp mes de pitjes (van de schil) uit het vruchtvlees, waarbij je de lijn van de ananas blijft volgen. Op die manier ontstaat een mooi patroon.
Breek de kaneelstokjes doormidden en steek deze verspreid in de ananas.
Snijd de vanillestokjes in de lengte doormidden en vervolgens in drieën en steek eveneens in de ananas.
Zet de ananas rechtop in een vuurvaste schaal en smeer helemaal in met de ahornsiroop.
Schenk er de whisky overheen en voeg een klein scheutje water toe aan de schaal.
Plaats de ananas indirect op de barbecue en laat ongeveer 45 minuten roosteren, waarbij je zeer regelmatig de vrijgekomen siroop weer over de ananas lepelt.
Neem van de barbecue, snijd aan tafel in tranches en serveer met het ijs en bestrooi met een beetje hazelnoot krokant.