Gekaramelliseerde ananas van de barbecue

Met specerijen en whisky gekruide ananas van de barbecue

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om indirect te grillen bij een temperatuur van ongeveer 140 °C.
  2. Schil de ananas zo dun mogelijk, maar wel zo dat de schil er volledig af is. Laat de kroon aan de ananas zitten.
  3. Snijd met een scherp mes de pitjes (van de schil) uit het vruchtvlees, waarbij je de lijn van de ananas blijft volgen. Op die manier ontstaat een mooi patroon.
  4. Breek de kaneelstokjes doormidden en steek deze verspreid in de ananas.
  5. Snijd de vanillestokjes in de lengte doormidden en vervolgens in drieën en steek eveneens in de ananas.
  6. Zet de ananas rechtop in een vuurvaste schaal en smeer helemaal in met de ahornsiroop.
  7. Schenk er de whisky overheen en voeg een klein scheutje water toe aan de schaal.
  8. Plaats de ananas indirect op de barbecue en laat ongeveer 45 minuten roosteren, waarbij je zeer regelmatig de vrijgekomen siroop weer over de ananas lepelt.
  9. Neem van de barbecue, snijd aan tafel in tranches en serveer met het ijs en bestrooi met een beetje hazelnoot krokant.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 3 kaneelstokjes
  • 2 vanillestokjes
  • 8 el ahornsiroop
  • 2 borrelglaasjes Jack Daniel’s
  • 4 bollen roomijs Maple Walnoot
  • 2 el hazelnoot krokant

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 09 mei 2022

Gerelateerde recepten