Spicy Icecoffee

Geïnfuseerde espresso met amandelmelk en mokka-ijs

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten 1 uur

Bereidingswijze

  1. Breng het water in een pan aan de kook en los er de kristalsuiker in op. Voeg er de koffiebonen, de steranijs en de kardemom aan toe en laat 15 minuten trekken. Zeef de siroop en koel volledig terug.
  2. Maak een melkschuim van de amandelmelk in de melkschuimer of klop het met behulp van een handmixer volledig luchtig.
  3. Schenk een dun laagje van de koffiesiroop in een glas en schep er een mooie bol ijs bij.
  4. Schenk er de espresso langs en top het met het schuim van amandelmelk.
  5. Druppel er nog wat van de siroop overheen en rasp er ten slotte nog een beetje van de koffieboontjes overheen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 el Lavazza koffiebonen
  • 15 cl water
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 steranijzen
  • 4 kardemom
  • 3 dl amandelmelk
  • 4 krachtige kopjes espresso, gemaakt van Lavazza koffie
  • 4 bollen mokka-ijs

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 09 mei 2022

Gerelateerde recepten