Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Was de kropsla, pluk deze en houd de mooiste blaadjes apart. Snijd de rest van de sla grof.
Maak de sjalot schoon en snipper fijn.
Fruit in een hoge pan de sjalot in een scheutje olijfolie aan, voeg de geriste tijm, de grofgesneden kropsla en ⅔ van de kervel toe.
Laat even smoren, kruid stevig met zout en peper en blus af met een scheutje water. Breng aan de kook en voeg de kookroom toe. Laat nog 5 minuten pruttelen en mix vervolgens volledig glad met de staafmixer. Is de soep nog te dik, voeg dan een scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
Breng ondertussen in een hoge pan water met een flinke scheut azijn en een snuf zout aan de kook.
Breek de eieren afzonderlijk van elkaar in koffiekopjes. Laat één ei voorzichtig in het water glijden, draai het vuur lager en laat 4 minuten pocheren. Herhaal dit voor de overige drie eieren.
Schep voorzichtig uit het water met een schuimspaan, spoel licht af en kruid met zout en peper.
Snijd de forel in reepjes en dresseer met de achtergehouden kropsla in diepe borden.
Leg er een gepocheerd eitje op en garneer met topjes kervel.