Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bind de tournedos eventueel op met keukentouw, zodat ze tijdens het bakken hun vorm behouden. Kruid met versgemalen peper en fleur de sel.
Bereid de puree van pastinaak en geroosterde pastinaak met miso volgens het recept onderaan deze pagina.
Snijd of scheur de paddenstoelen in stukjes.
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een bakpan en bak er de tournedos aan twee kanten stevig in aan. Zet het vuur iets lager, voeg er een klontje roomboter aan toe en arroseer het vlees veelvuldig met de boter. Laat bakken tot de gewenste cuisson. Neem uit de pan en laat de tournedos afgedekt rusten.
Giet een gedeelte van de braadboter uit de pan en fruit de sjalot en de knoflook aan in de pan waarin het vlees is gebakken. Voeg de paddenstoelen toe en laat mooi bruin bakken. Kruid met versgemalen peper en fleur de sel.
Verwarm ondertussen de rodewijnsaus met de truffeltapenade en laat gedeeltelijk inkoken.
Hak een gedeelte van de paddenstoelen fijn en schep op de tournedos.
Leg de plakjes foie royale op een plaatje en karamelliseer lichtjes met behulp van een crèmebrûleebrandertje. Leg 3 plakjes foie royale op het bord.
Dresseer de puree van pastinaak met de geroosterde pastinaak op het bord en verdeel er de gebakken paddenstoelen bij.
Leg er de tournedos langs en lepel er ten slotte de truffelsaus langs.