Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd 1 pastinaak in stukjes en zet onder met de melk in een kookpan. Kruid met zout en peper en breng aan de kook.
Laat in ongeveer 20 minuten volledig gaarkoken. Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht.
Draai de gare pastinaak met de boter en een klein beetje van het kookvocht in de blender tot een gladde puree.
Snijd, terwijl de pastinaak kookt, de rest van de pastinaak in de lengte in mooie punten.
Leg in een ovenschaal, voeg de miso toe en kruid met zout en peper. Snijd de sjalotten doormidden en leg bij de pastinaak, samen met de bol knoflook. Schep de pastinaak goed om en rooster ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep af en toe om. Controleer met een scherp mesje of de pastinaak gaar is.
Dresseer de warme puree op een schaal en leg er de geroosterde pastinaak, geroosterde sjalot en de gehalveerde, gepofte knoflook op.