Papadum Hollandse kingfish

Gang
Lunchgerecht Brunchgerecht Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de friteuse voor op 175°C.
  2. Steek de papadums met een ronde steker uit, zodat je cirkels met een diameter van ongeveer 6-8 cm krijgt.
  3. Frituur de papadums volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken op keukenpapier.
  4. Maak van de monchou, de walnoten en de dille een crème door de walnoten fijn te snijden en te mengen met de monchou en de dille.
  5. Snijd de Hollandse kingfish en kruid rijkelijk met versgemalen peper en zout.
  6. Grill de kingfish kort in een hete grillpan, voeg op het einde de gesneden stukjes asperge en de zeekraal toe, grill dit heel kort mee.
  7. Verdeel de Hollandse kingfish, asperges, zeekraal, chuka wakame over de papadums.
  8. Garneer met dotjes van de mayonaise en kruiden crème, het sesamzaad en de cress.

TipWil je liever niet frituren, bak de papadums dan in de magnetron. 40-60 seconden op vol vermogen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 papadums
  • 100 g Hollandse kingfish (4 porties van 50 gram)
  • 50 gram zeekraal
  • 50 gram monchou
  • 4 walnoten
  • 2 dille topjes
  • 200 gram groene asperge kopjes gesneden
  • 50 g chuka wakame
  • 2 el srirachamayonaise
  • 1 tl sesamzaad wasabi
  • ½ bakje daikon cress
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 29 maart 2023

Een duurzame zaak? Dat kan!

Hoe jij BEWUST(er) kookt, koopt, serveert, onderneemt en kiest in jouw horecazaak lees je hier. Laat je inspireren.