Hoe koop je BEWUST in bij Sligro? BEWUST inkopen start bij het hebben van goed inzicht in je inkoop. Met welke producten maak jij zeker weten een verantwoorde keuze? Dit weet je door het Eerlijk & Heerlijk producticoon, een groen blaadje, te volgen.
Benieuwd hoe jij je gehele inkoop kan verduurzamen? Lees dan meer over de MVI-monitor.
Bij Sligro zijn er diverse categorieën waarbinnen een BEWUSTE keuze zo gemaakt is. Denk aan Natuurvlees van Nederlandse bodem of duurzame disposables die volledig plasticvrij zijn.
Snel aan de slag om nog BEWUSTER te werken? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang:
✔ Verhalen en receptinspiratie van jouw vakgenoten: hoe werken zij BEWUST?
✔ De laatste acties & aanbiedingen om slim en duurzaam in te kopen
✔ De laatste trends, ontwikkelingen en events
Laat je inspireren door je aan te melden
BEWUST koken, hoe doen jouw vakgenoten dat? Dat lees, ervaar en zie je terug op het bord in de onderstaande rapportages.
Elk seizoen brengt prachtige producten met zich mee. De diepe en aardse winterse smaken worden ingeruild voor de frisse en zoetere zomerse tinten. Laat je inspireren door de smaken en producten die dit seizoen met zich meebrengt.
Koken met seizoensproducten brengt altijd verrassing op je bord.
In de horeca kan het een uitdaging zijn om je gasten goed mee te nemen in jouw BEWUSTE keuzes. Toch kunnen deze keuzes ook juist jouw gast doen verrassen en de beleving compleet maken. Zo ook bij Jorn van de Lekkere Man:
"Wij werken onder andere met gedroogd kwaliteitsvlees, charcuterie. Door de kwaliteit en bereiding heeft dit product een intense smaak. Wij raspen het product aan tafel een klein beetje over het gerecht. Zo ervaar je de smaak, zie je het BEWUSTE vleesgebruik en krijg je inzicht in onze filosofie"
We zijn er allemaal mee bezig en ieder op zijn eigen manier. Laat je inspireren door de verhalen van jouw vakgenoten, de urgentie om hier mee aan de slag te gaan vanuit de nieuwe generatie en krijg concrete handvatten over hoe jij aan de slag kan met het verduurzamen van jouw zaak.