Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maak de sjalot en de knoflook schoon en snipper fijn.
Snijd de bleekselderij in kleine stukjes.
Verwarm in een ruime hapjespan een scheut olijfolie en fruit er de sjalot, knoflook en bleekselderij in aan.
Voeg de parelgort toe. Ris de tijm en voeg eveneens toe. Laat nog enkele minuten fruiten en blus dan af met een gedeelte van de bouillon.
Voeg telkens een beetje bouillon toe als het vocht volledig is opgenomen en ga door tot de parelgort net gaar is. Blijf zeer regelmatig roeren. (Wellicht is de bouillon iets te ruim dus houd hier rekening mee)
Grill de Hollandse landhoen mooi aan in een grill pan, kruid dit naderhand af met peper en zout.
Voeg nu de plantaardige kookroom toe aan de parelgort en laat al roerende verder garen. Reken in totaal ongeveer 25-30 minuten. Proef regelmatig of de parelgort gaar is.
Snijd of scheur ondertussen de paddenstoelen en snijd de peterselie fijn.
Bak de paddenstoelen mooi bruin in een druppeltje olijfolie. Kruid met zout en peper. Neem van het vuur en voeg er de helft van de peterselie aan toe.
Meng de rest van de peterselie door de risotto. Kruid eventueel met zout en peper.
Dresseer de risotto op een schaal, verdeel er de gebakken paddenstoelen overheen en leg de stukjes Hollandse landhoen er kruislinks bovenop. Besprenkel ten slotte met enkele druppels olijfolie.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
120 g parelgort (4 porties van 30 gram)
280 g filet van Hollandse landhoen (4 porties van 70 gram)
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 stengels bleekselderij
Olijfolie
6 takjes tijm
1 l krachtige paddenstoelenbouillon (wellicht is de bouillon iets te ruim dus houd hier rekening mee)