Risotto van parelgort met Hollandse landhoen

Gang
Bijgerecht Hoofdgerecht Lunchgerecht Tussengerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Maak de sjalot en de knoflook schoon en snipper fijn.
  2. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes.
  3. Verwarm in een ruime hapjespan een scheut olijfolie en fruit er de sjalot, knoflook en bleekselderij in aan.
  4. Voeg de parelgort toe. Ris de tijm en voeg eveneens toe. Laat nog enkele minuten fruiten en blus dan af met een gedeelte van de bouillon.
  5. Voeg telkens een beetje bouillon toe als het vocht volledig is opgenomen en ga door tot de parelgort net gaar is. Blijf zeer regelmatig roeren. (Wellicht is de bouillon iets te ruim dus houd hier rekening mee)
  6. Grill de Hollandse landhoen mooi aan in een grill pan, kruid dit naderhand af met peper en zout.
  7. Voeg nu de plantaardige kookroom toe aan de parelgort en laat al roerende verder garen. Reken in totaal ongeveer 25-30 minuten. Proef regelmatig of de parelgort gaar is.
  8. Snijd of scheur ondertussen de paddenstoelen en snijd de peterselie fijn.
  9. Bak de paddenstoelen mooi bruin in een druppeltje olijfolie. Kruid met zout en peper. Neem van het vuur en voeg er de helft van de peterselie aan toe.
  10. Meng de rest van de peterselie door de risotto. Kruid eventueel met zout en peper.
  11. Dresseer de risotto op een schaal, verdeel er de gebakken paddenstoelen overheen en leg de stukjes Hollandse landhoen er kruislinks bovenop. Besprenkel ten slotte met enkele druppels olijfolie.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 120 g parelgort (4 porties van 30 gram)
  • 280 g filet van Hollandse landhoen (4 porties van 70 gram)
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • Olijfolie
  • 6 takjes tijm
  • 1 l krachtige paddenstoelenbouillon (wellicht is de bouillon iets te ruim dus houd hier rekening mee)
  • 250 ml kookroom
  • 250 g gemengde paddenstoelen
  • 8 takjes platte peterselie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 29 maart 2023

Een duurzame zaak? Dat kan!

Hoe jij BEWUST(er) kookt, koopt, serveert, onderneemt en kiest in jouw horecazaak lees je hier. Laat je inspireren.