Rode bieten carpaccio van de BBQ ‘to share’

Gang
Bijgerecht Brunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Maak de rode bieten schoon en schil ze, smeer de rode biet minimaal 24 uur van tevoren in met een klein scheutje olijfolie en de beef rub, rol ze in het aluminium folie en laat marineren in de koelkast.
  2. Leg het stukje blue stilton minimaal 24 uur van tevoren in de vriezer zodat het hard wordt.
  3. Leg de rode bieten in het aluminium folie op het indirecte deel van de BBQ van ongeveer 180 graden voor 1 uur.
  4. Laat de bieten daarna afkoelen in het aluminium folie.
  5. Maak de roodlof schoon door het achterkantje eraf te snijden en de bladeren te pellen. Doe de culinaise in een spuitzak en breek het perkamentbrood in grove stukken.
  6. Snijd de rode biet in dunne plakken op de snijmachine. Verdeel over een plank of bord en steek er het perkamentbrood tussen.
  7. Strooi er beef rub en grof zeezout overheen.
  8. Maak de roodlofblaadjes aan met olijfolie en himalayazout.
  9. Spuit dotjes van de culinaise over de carpaccio van rode biet en leg er de roodlof bij.
  10. Snijd de puntradijsjes in vieren en verdeel over de carpaccio.
  11. Rasp de bevroren stilton over de carpaccio.
  12. Garneer met de tuinkers en de viooltjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 600 g rode biet
  • Scheutje olijfolie
  • 20 g beef rub
  • 50 g blue stilton
  • 2 stronkjes roodlof
  • 40 g zwart perkamentbrood
  • Himalayazout
  • 100 g Culinaise bruschetta
  • 8 witpuntradijsjes
  • ½ bakje tuinkers
  • 8 eetbare viooltjes

Publicatie datum: 29 maart 2023

Een duurzame zaak? Dat kan!

Hoe jij BEWUST(er) kookt, koopt, serveert, onderneemt en kiest in jouw horecazaak lees je hier. Laat je inspireren.