Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd op de snijmachine dunne plakjes van de rettich en snijd de radijsjes doomidden.
Breng het water, azijn en de suiker aan de kook en giet de helft over de rettich heen, de andere helft over de radijsje en laat dit voor minimaal een uur staan. Later kun je rolletjes van de rettich maken.
Bereid de barbecue voor met een directe zone van ongeveer 180°C en een indirecte zone van ongeveer 140°C.
Schil de gember en snijd grof. Hak het citroengras in stukken.
Doe de gember met het citroengras, de peper en de koriander in de blender en voeg er het sap en de rasp van de limoen en de sesamolie aan toe. Draai tot een pasta en kruid lichtjes met zout.
Leg het vlees open op een snijplank en smeer rijkelijk in met de pasta. Bestrooi met sesamzaad.
Rol strak op en bind goed vast met keukentouw, zodat een mooie rollade ontstaat die overal even dik is. Kruid de buitenkant met zout en peper.
Plaats op de barbecue en rooster rondom tot het mooi gekleurd en gegrild is.
Leg op de indirecte zone en steek er een kernthermometer in. Laat garen tot een kerntemperatuur van 46°C.
Pof de wilde rijst in een hete pan met neutrale olie en breng dit op smaak met zout en peper.
Leg het vlees terug op de directe zone en smeer lichtjes in met de char siu. Blijf insmeren en omdraaien tot het mooi geglaceerd is. Neem van de barbecue en laat nog even rusten.
Snijd ondertussen de shanghai paksoi doormidden en smeer de gesneden kant lichtjes in met de rest van de kruidenpasta. Grill net voor het serveren op de directe zone van de barbecue en serveer bij de rollade.
Verwarm de rest van de char siu saus met een scheutje water en voeg er fijngesneden bosui aan toe.
Maak van de rettich linten 2 mooie rolletjes.
Trancheer het vlees en serveer met de warme saus, de paksoi, rolletjes van zoetzure rettich en de ingelegde radijsjes.
Bestrooi net voor het serveren met wat geroosterd sesamzaad, gepofte rijst en gesneden bosui.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
Hollands Natuurvlees bavette van ongeveer 300 gram (4 porties van 75 gram)