Tarte tatin van rabarber met hangop

Tarte tatin van rabarber met diverse bereidingen van rabarber en hangop

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten
Wachttijd
12 uur

Bereidingswijze

  1. Spoel een keukendoek goed uit en leg deze in een bolzeef op een kom. Schenk er de yoghurt in en laat een nacht uitlekken in de koelkast.
  2. Snijd de onder- en de bovenkant van de rabarber en trek er de draden af. Doe al deze afsnijdsels met 3 dl water en 200 gram suiker in een steelpan. Breng aan de kook en laat 15 minuten trekken. Zeef het vocht en laat nog iets inkoken tot een siroop.
  3. Schaaf van 1 stengel rabarber dunne linten, haal lichtjes door de siroop en leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Droog de rabarber 4 uur in de oven van 65°C.
  4. Snijd mooie balkjes van de rest van de rabarber.
  5. Vet 4 ronde vormpjes lichtjes in en schenk een beetje rabarbersiroop in het vormpje. Leg er strak de balkjes rabarber in met de ronde kant naar onder en druk er stevig het bladerdeeg op. Bestrooi lichtjes met kristalsuiker en plaats in de voorverwarmde oven van 180°C. Laat in ongeveer 20 minuten krokant bakken.
  6. Neem uit de oven en draai de tarte tatin voorzichtig om.
  7. Haal de uitgehangen yoghurt uit de doek en maak deze aan met rabarbersiroop.
  8. Dresseer de warme tarte tatin op het bord en leg er een mooie quenelle van de hangop op. Steek er de chips van rabarber bij en lepel er nog wat rabarbersiroop langs.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 5 dl yoghurt
  • 6 stengels rabarber
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 300 g kristalsuiker

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 28 februari 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant