Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de shortribs langs het bot los van elkaar zodat je 4 losse ribben hebt. Kruid rijkelijk met zout en peper.
Maak de sjalotten schoon en snijd grof.
Verwarm een scheutje olijfolie in een braadpan en bak er de shortribs rondom mooi in aan. Voeg de sjalot en de koffieboontjes toe en laat kort meebakken.
Blus de pan af met water tot de shortribs bijna onderstaan. Kruid met peper en zout en breng tegen de kook. Dek de pan af met een deksel en laat 3,5 uur zachtjes stoven. Controleer of het vlees gaar is, het komt dan los van het bot.
Neem het vlees uit de jus en laat deze verder reduceren tot een krachtige jus. Zeef de jus, wrijf de sjalot goed door de zeef en voeg het vlees weer toe. Houd warm in de jus.
Verwarm ondertussen 6 dl melk en voeg er 150 g maisgriesmeel aan toe. Blijf goed roeren en gaar in ongeveer 30 minuten. Kruid met zout en peper. Stort direct in een ingevette schaal en laat opstijven in de koelkast.
Steek net voor het doorgeven uit en bak deze aan beide kanten krokant in een scheutje olijfolie in een antiaanbakpan.
Verwarm de rest van de melk in een steelpan en kruid met zout en peper. Voeg er de rest van het maisgriesmeel aan toe en laat al roerende zachtjes garen tot een smeuïge pap.
Smoor de spinazie kort in een scheutje olie, kruid met zout en peper en voeg ⅔ toe aan de smeuïge polenta.
Dresseer de shortrib op het bord met de smeuïge polenta. Garneer met de krokante polenta, de rest van de gesmoorde spinazie en enkele losse blaadjes spinazie.