Pinsa met gegrilde groenten en ricotta

Culinair adviseur Daan belegt de pinsa onder meer met tomatensaus, gemarineerde artisjok, gegrilde aubergine en gegrilde paprika van Grand Gérard. “Het scheelt enorm veel tijd als ik niet zelf de tomatensaus hoef te maken en groenten hoef te grillen. De producten van Grand Gérard zijn van topkwaliteit.

Gang
Hapje
Aantal Personen
2
Bereidingstijd
8 minuten
Wachttijd
2 minuten

Bereidingswijze

  1. Laat alle ingemaakte ingrediënten uitlekken. Leg de pinsa op bakpapier op een bakplaat. Meng de ricotta met 1 theelepel knoflookpuree en voeg naar smaak harissa toe. Bedek de pinsa onder een dun laagje tomatensaus en schep hierop toefjes ricotta.
  2. Snijd de gele paprika in reepjes en schik met de artisjokken, aubergine en olijven op de pinsa. Bak in 6 minuten af in een oven van 250°C.
  3. Maak intussen roosjes van de prosciutto. Was de rucola en snijd het basilicum grof. Beleg de gebakken pinsa met de prosciuttoroosjes, rucola en basilicum en maal er naar smaak peper en zout over. Snijd in stukken en serveer warm.

Ingrediënten

  • 2 stuks Grand Gérard gegrilde gele paprika
  • 6 stuks Grand Gérard gegrilde artisjokken
  • 10 stuks Grand Gérard gegrilde aubergine
  • 50 g olijven Grand Gérard Le Marche mix
  • 1 Mister Pinsa classica
  • 175 g Latte Carso ricotta
  • harissa, naar smaak
  • 1 tl Bresc knolookpuree supérieur
  • Grand Gérard gezeefde tomaten, naar eigen inzicht
  • 75 g prosciutto
  • 30 g rucola
  • 1 bosje basilicum

Publicatie datum: 04 oktober 2023

Ook interessant