Alle reportages

De lekkerste producten, de meest inspirerende ondernemers, de mooiste merken en de beste tools. Je leest er alles over in deze reportages!

  • Ambacht én vernieuwing

    Bakmanschap

    Carl Siegert is de zesde generatie in een familie van molenaars en bakkers. Zijn doel: dagelijks brood bijzonder maken.

  • Reportage

    BATU Kombucha

    Kombucha maken vraagt om geduld, lef en creativiteit. Benieuwd hoe het brouwen gaat? Kijk mee in de brouwerij van BATU Kombucha in Gulpen.

  • Elke worst is een gerecht op zich

    Brandt & Levie

    De makers van Brandt & Levie leerden veel van Italiaanse worstmakers. Hun credo: elke worst is een gerecht. Lees alles over hun passie voor worst.

  • Koken op echt vuur!

    Buitenkoken 2.0

    Bied je gasten de ultieme vuurbeleving. Bij Sligro shop je alles voor een professionele buitenkeuken, van tafelgrill tot OFYR vuurschaal.

  • Vegan snacks

    Cas & Kas

    Met hun bitterballen en croquetten met plantaardige vulling timmeren twee jonge ondernemers hard aan de weg. Net zo lekker, minder CO2-uitstoot!

  • Smaakbeleving & show

    Coldsmoker

    Serveer een vleugje magie aan tafel! Hoe meer je de zintuigen van je gasten prikkelt, hoe memorabeler hun ervaring is.

  • 100% gerecycled Dutch design

    Combekk pannen

    Verduurzaam je gear in de keuken met pannen van 100% gerecycled materiaal. Extra mooi als het ook nog eens Dutch design van topkwaliteit is.

  • Topkwaliteit & gemak

    Culivers

    Convenience-specialist Culivers neemt een belangrijk deel van je mise-en-place uit handen. Zo bespaar je tijd en hoef je niet in te leveren op kwaliteit.

  • Dezelfde kwaliteit in minder tijd

    Culivers

    Met verse maaltijden en componenten ondersteunt Culivers horecaprofessionals in hun dagelijkse werk. Bert Wauters is er trots op.

  • Wat doen ze precies?

    De culinair adviseur

    Culinair adviseurs van Sligro geven workshops en demonstraties en staan klanten bij met raad en daad. Ontdek wat ze voor jou kunnen betekenen.

  • Exclusief verkrijgbaar

    De Groene Hen

    Eierproducten van De Groene Hen hebben als eerste in de markt een duurzaam keurmerk. Maak kennis met dit merk, exclusief verkrijgbaar bij Sligro!

  • Exclusief verkrijgbaar

    Dinnerland | soepen en meer

    De ambachtelijk geproduceerde soepen van Dinnerland zijn goed op smaak, maar bieden zeker ook ruimte voor de chef om er een eigen draai aan te geven.

  • Van gerecycled materiaal

    Duurzaam keukengerei

    Ook bij de aanschaf van pannen, bestek en glaswerk kun je duurzame keuzes maken. Ontdek de voordelen van gerecycled aluminium, rvs en glas.

  • Sligro is goed op weg

    Duurzame bevoorrading

    Sligro heeft al stappen gezet op het gebied van duurzame bevoorrading van klanten, maar blijft ook nieuwe manieren onderzoeken. Lees er meer over!

  • Sligro verduurzaamt

    Elektrisch vervoer

    Voor het bezorgen van bestellingen zet Sligro steeds meer elektrische vrachtwagens in. Het is een van de manieren waarop we onze uitstoot beperken.

  • Eriks keuze

    De ene aardbei is ideaal voor een zoet dessert, de andere brengt juist een subtiel zuurtje in een gerecht. Tweesterrenchef Erik van Loo is fan!

  • Millenial & generatie Z

    Food (M)eats Art

    Eten is als kunst op een bord, maar wat als de wereld van food en art elkaar ontmoeten? Twee jonge talenten van generatie Y en Z laten het zien.

  • Een ruime keuze

    Geschenkpakketten

    Op zoek naar een eindejaarspakket voor je medewerkers? Of laat je ze liever zelf kiezen? Ontdek het ruime assortiment geschenkpakketten van Sligro.

  • Exclusief verkrijgbaar

    Grand Gérard

    De conserven van Grand Gérard zorgen in elke professionele keuken voor tijdswinst. Geschikt voor elk eetmoment en van constante kwaliteit!

  • van OXO

    Handige keukenhulpjes

    De innovatieve producten van OXO zijn zo ontworpen dat elke chef er goed mee kan werken. Van slimme maatbekers tot een extra sterke knoflookpers.

  • Altijd voorbereid met een goed 'slagroom'-apparaat

    iSi

    Met het juiste 'slagroom'-apparaat heb je soepen, sauzen en espuma's altijd ready to go. En natuurlijk maak je er ook slagroom mee!

  • Exclusief verkrijgbaar

    Kern vegan mayo

    Dé voorwaarde voor vegan mayo: hij moet net zo romig en lekker zijn. Kern is dat gelukt. Lees meer over deze nieuwe variant op de klassieke saus.

  • Onmisbaar in jouw keuken

    Keukenbasics

    Ontdek hier welke keukenbasics je als chef helpen om voedselveilig, efficiënt en nauwkeurig te werken. Je kunt er niet zonder in je dagelijkse werk.

  • De keuken van de toekomst

    Keuken innovaties

    Vuilnisbakken de deur uit, meer sfeerverlichting, supersnelle ovens en data-analyse: een paar voorbeelden van hoe de Futureproof keuken eruitziet.

  • Plantaardig alternatief

    Lebo Plantz

    Ook een zuivelbedrijf moet mee met z'n tijd. Daarom ontwikkelde het bedrijf van Mariska een 'roomkaas' op basis van kokosolie.

  • Karel's keuze

    Libanees flatbread

    Karel van Tiel, food development chef bij Albron, werkt graag met flatbread. Het is dun en luchtig, neutraal van smaak en breed inzetbaar.

  • Exclusief verkrijgbaar

    Mexicaans met gemak

    Met Sligro's nieuwe exclusieve merk Mr. Mex speel je in op de grote vraag naar Mexicaanse gerechten. Ontdek de scherp geprijsde dips, wraps en chips.

  • Met de producten van Seepje

    Milieubewust schoonmaken

    Wie keukenlinnen en bedrijfskleding wast met natuurlijk wasmiddel, verlaagt de impact op het milieu. Zo makkelijk kan verduurzamen zijn!

  • Exclusief bij Sligro

    Noorse topzalm

    Dankzij de unieke aanpak van de Noorse zalmkweker levert SmitVis het hele jaar duurzame zalm van topkwaliteit. Exclusief voor Sligro's Foodservice.

  • Edgaras Razminas

    Piper-Heidsieck

    Speciaal aanbevolen door topsommelier Edgaras Razminas: Champagne Rare. Lees snel waarom deze zeldzaam lekkere champagne Edgaras' favoriet is!

  • Zuivere geitenzuivel

    Polle geitenkaas

    In de Vlaamse streek De Kempen bevindt zich de hoeve van Kempense Geitenkaas Polle. Dit familiebedrijf maakt ambachtelijke en duurzame geitenzuivel.

  • De keuze van Niels van Dooijeweert

    Pyreneeën melklam

    Het Pyreneeënlam is de favoriet van chef Niels, vanwege de intense smaak van het vlees. Voor elk deel van het lam weet hij een bestemming.

  • Peter Lute's keuze

    Rode bieten

    Gasten laten ervaren dat iets heel anders kan smaken dan je verwacht. Het lukt Peter Lute met rode biet.

  • Reportage

    Skrei visserij

    Vanaf januari is skrei verkrijgbaar, oftewel winterkabeljauw. De vis komt van de Noorse Lofoten, maar legt zelf een nog veel langere reis af.

  • Alles over vleeskeuren

    Slagersvak

    Wat komt er zoal kijken bij het keuren en verwerken van vlees? Deze reportage biedt een kijkje achter de schermen bij een vleesverwerkingsbedrijf.

  • Zonder keuken toch food

    Sligro's Kleinste Keuken

    Wil je food serveren maar heb je geen grote keuken of personeel? Sligro's Kleinste Keuken biedt uitkomst, met een minioven die in elke keuken past.

  • Duurzame stadsdistributie

    Sligro wegtrein

    In de binnenstad van Den Bosch test Sligro met 100% elektrisch bezorgen. Een game-changer op het gebied van stadsdistributie? Als het aan ons ligt wel.

  • 100% natuurlijke siropen

    Soof Drinks

    Alle ingrediënten van Soof Drinks passen op de voorkant van de fles. De makers vertellen over hun missie: minder zooi in ons drinken.

  • Minder bananen in de prullenbak

    SUNT

    Laura Hoogland van SUNT heeft een missie: zoveel mogelijk bananen redden van de prullenbak. Hoe zij dat doet? Lees het hier!

  • Exclusief verkrijgbaar

    Take Dis

    Take Dis staat voor gemak, duurzaamheid en variatie. De disposables zijn ideaal voor to go en delivery, maar komen ook achter de schermen van pas.

  • Tom Schoonus' keuze

    Topinamboer

    Topinamboer of aardpeer is relatief onbekend, maar volgens chef Tom Schoonus is dat niet terecht. Hij breekt een lans voor deze 'vergeten' groente.

  • van Rak Porselein

    Veelzijdig servies

    Experimenteren met kleuren, vormen en texturen op tafel? Met serviesgoed van Rak Porselein lukt dat perfect. Laat elk gerecht van het bord afspatten!

  • Leveranciers kiezen duurzaam

    Wakkere leveranciers

    Vlees of vis met een goed verhaal op je menu? De keuze wordt steeds groter. Drie leveranciers vertellen over hun duurzame aanpak.

  • Kaas van Texel

    Wezenspyk

    Job Witte keerde terug naar 'zijn' eiland Texel om het familiebedrijf voor te zetten. De kaas die ze maken heeft een unieke, zilte smaak.

  • Thijs Vis' keuze

    Wilde eend

    Wilde eend is toegankelijk, licht en ideaal voor nazomergerechten, vindt chef Thijs Vis. Lees hoe hij het liefst met wilde eend werkt.

  • Pascal Ariëns keuze

    Yuzu

    Het sap van Yuzu werkt perfect als zure tegenhanger bij andere smaken. Pascal Ariëns, chef-kok & eigenaar van restaurant By Pascal vertelt erover.

  • De keuze van Hans Derks

    Zeeuwse creuse

    Hans Derks is gek op Zeeuwse creuse, bij voorkeur uit het Grevelingenmeer. Hij serveert de oester het liefst op z'n Japans aan zijn gasten.

  • Reportage

    Zuidam Korenwijn

    Bij familiebedrijf Zuidam brouwen ze jenever en korenwijn met passie. De twee eigenaars en broers vertellen over hun manier van werken.

  • Exclusief verkrijgbaar

    Zuivel van Meyerij

    Romige zuivel tegen een goede prijs - dat is het zuivelassortiment van Meyerij. Lees meer over dit merk, exclusief verkrijgbaar bij Sligro!

  • Exclusief verkrijgbaar

    Zuivel van Meyerij

    Zuivel van Meyerij staat voor topkwaliteit voor een goede prijs. Dat kunnen patissier Jurgen Koens en chef John Kocken beamen!

Ook interessant

Hot topics