Zit je zaak vol met gasten die van een lekker drankje genieten? Dan wil je daar als horecaondernemer natuurlijk het liefst iets te eten bij kunnen serveren. Maar hoe pak je dat aan als je een kleine keuken hebt of niet voldoende personeel met keukenervaring? Sunset Beachbar vond de ideale oplossing in Sligro’s Kleinste Keuken.
Aan de Zegerplas, op een stuk braakliggend terrein in Alphen aan de Rijn, gaven Thijs en Joyce Bezemer twee jaar geleden vorm aan hun droom: een unieke beachbar die bestaat uit een zeecontainer met een groot terras. Van ’s ochtends vroeg tot ver na zonsondergang genieten gasten hier in een fijne lounge-sfeer van een drankje én een hapje.
Dit klinkt heel relaxed, maar vooral ‘het hapje’ zorgde voor nogal wat uitdagingen. Thijs: “We werken met generatoren om onze bar van stroom te voorzien. Water halen we uit tappunten. En door onze unieke locatie kunnen we geen uitgebreide keuken met apparatuur en afzuiging installeren, laat staan een kok aantrekken.” Om gasten toch van lekkere hapjes bij hun drankjes te kunnen voorzien was een inventieve oplossing nodig. “Het liefst eentje zonder grondige verbouwing of dure aansluitingen”, legt Thijs uit. “Onze accountmanager bij Sligro bracht uitkomst met Sligro’s Kleinste Keuken: een totaaloplossing die perfect past bij horecazaken zonder uitgebreide keuken of een chef. De basis is de Merrychef, een razendsnelle mini-oven die zelfs in de kleinste keuken past. Daarbij horen meer dan tachtig voorgeprogrammeerde recepturen voor fantastische gerechten die je met één druk op de knop in een paar minuten klaarmaakt.”
Thijs is zeer te spreken over het gebruiksgemak van de Merrychef. “Je legt de producten direct vanuit de vriezer in de mini-oven, selecteert het juiste programma en in no time is je gerecht klaar. Alle collega’s kunnen er direct mee werken, ik hoef ze niet eerst in te werken. De kipburger die we hiermee serveren is inmiddels bekend in de wijde omgeving. Daarnaast hebben we nu bitterballen, nacho’s, tosti’s en zelfs appeltaart op de kaart. En omdat Sligro continu doorontwikkelt op Kleinste Keuken, kunnen we aan steeds meer wensen van onze gasten voldoen. Zo zijn pizza’s en broodjes ook mogelijk.”
Op mooie zomerdagen kan het goed vollopen bij Sunset Beachbar. “Op een topdag hebben we zo’n driehonderd gasten op het terras”, vertelt Thijs trots. “Dat is voor ons hartstikke druk, maar gelukkig kunnen we met onze Merrychef veel gerechten tegelijk bereiden. We zagen eerder nog dat gasten bijtijds weggingen om ergens anders te eten, maar dat is nu verleden tijd. Door ons totaalarrangement van eten en drinken draaien we nu een flinke omzet aan food.” Bovendien heeft Thijs totaal geen last van derving. “Omdat de producten van Kleinste Keuken uit de vriezer komen, hoeven we helemaal niets weg te gooien. Wel zo duurzaam én het bespaart veel kosten.”