Buitenkoken op open vuur is een van de opvallendste culinaire trends. Voor de horeca en catering biedt het een wereld aan mogelijkheden. De buitenruimte wordt niet alleen een verlengde van het restaurant of evenement; het wordt het kloppende hart ervan, de plek waar iedereen wil zijn. Het Nederlandse OFYR maakt kooktoestellen en buitenkeukens die outdoor cooking naar een hoger plan tillen. De basis is een kegelvormige vuurschaal op een sokkel, met daaromheen een plancha-achtige bakplaat. De units zijn uit te breiden met onder meer grillroosters, een pizzaoven en een bijpassende kamadotafel. Koks kunnen experimenteren met verschillende kooktechnieken, hun vaardigheden showen en hun gasten een unieke ervaring bieden. Chefs van foodtrucks tot sterrenrestaurants zijn enthousiast. “OFYR is perfect voor grote groepen en heel gebruiksvriendelijk”, vertelt bijvoorbeeld Steve Willeijns van restaurant De Waterreus in Scheveningen. “Daarnaast is OFYR showcooking pur sang. Het creëert een connectie tussen ons en onze gasten. Ze vinden het geweldig om het bereiden te zien, het draagt enorm bij aan de sfeer.”