Lekkere soep ontstaat in de eerste plaats door een goede basisbereiding. Daar weten ze bij Dinnerland alles van. Dinnerland maakt soep op de traditionele manier zoals die van oudsher wordt gewaardeerd: met een krachtige bouillon op basis van in ieder geval veel verse kruiden en een breed scala verse groenten. Veel van de soepen bevatten maar liefst 40 tot 60% groenten. Kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen zul je in de Dinnerlandsoepen bovendien niet aantreffen. Het assortiment van Dinnerland is breed en bevat onder meer traditionele hardlopers als champignon- en tomatensoep, maar ook zeker de wat meer exotische toppers zoals Javaanse kerriesoep. Het assortiment is ook afgestemd op de seizoenen. Denk aan aspergesoep in het voorjaar en wildsoep in het najaar.
De Dinnerland-soepen worden direct na bereiding ingevroren, waardoor er geen vitaminen en voedingstoffen verloren gaan en tegelijkertijd de uitgebalanceerde smaak intact blijft. Daarmee zijn het sowieso al perfecte soepen voor horeca en catering. En het feit dat je ze diepgevroren op voorraad kunt hebben, zonder derving, maakt ze helemaal ideaal. Met de handzame verpakking van een liter maak je in no-time twee liter soep klaar, perfect voor circa acht porties. Met Dinnerland-soepen heb je dus gegarandeerd een constante, hoge kwaliteit, kun je snel inspelen op de vraag naar (extra) volume en beheers je personeelskosten beter.
Totdat hij in september de vacature voor culinair adviseur bij Sligro Tilburg zag. “Een functie met het beste van twee werelden: lekker blijven koken, maar óók met mensen bezig zijn.” Hij inspireert andere chefs graag met originele recepten, waarin bijvoorbeeld de venkelsoep van Dinnerland als basis fungeert. “Die combineer ik met een tartaar van knolselderij en algen, een tempura van zeekraal, krokante groenten en kaantjes van topinamboer. Een aards, vegetarisch gerecht met heel veel bite en volop hartige vulling, waardoor je vlees of vis totaal niet mist!”
De ambachtelijk geproduceerde soepen van Dinnerland zijn goed op smaak, maar bieden zeker ook ruimte voor de chef om er een eigen draai aan te geven. Denk aan het toevoegen van vis, vlees of extra groente. Culinair adviseur Martijn Bax neemt bijvoorbeeld de nieuwe Dinnerland venkelsoep als basis voor een uitgebreid vegetarisch gerecht, met onder meer een tartaar van knolselderij, kaantjes van topinamboer en extra groenten.
Venkelsoep is een van de drie nieuwe soepen in het assortiment. De andere twee zijn ook absoluut de moeite waard om eens uit te proberen: een romige groentesoep en een tom kha kai, een trendy Thaise kokossoep met kip. Recent zijn er ook een wortel-gembersoep en een paprikasoep toegevoegd. Stuk voor stuk heerlijke, goed gevulde én betaalbare soepen.
Het assortiment soepen van Dinnerland is enorm groot en wisselt ook nog met de seizoenen mee.
Een paar klassiekers:
Passend bij de seizoenen:
Exotisch:
Nieuw: