Alle culinaire trends

De wereld van Food & Beverages staat nooit stil. De trends volgen elkaar in rap tempo op. Soms zijn ze here to stay en soms is het een rage die je niet wilt missen. We nemen je mee in de wereld van culinaire trends. 

  • Glocal bites

    Laat je inspireren door bites van over de hele wereld, gemaakt met lokale ingrediënten. Wees creatief in de presentatie van de hapjes.

  • Sandwiches

    Vergeet het traditionele broodje kaas, want de sandwiches van nu zijn onherkenbaar veranderd. Varieer en verras!

  • Seizoentoppers

    Dit seizoen heeft meer te bieden dan voorjaarsgroente en -fruit. Verras je gasten met voordelige seizoentoppers als kalf, kuiken en lam.

  • New drinks & food

    De opkomst van craftbeers, no-lowdrinks en nieuwe drank-spijscombi's biedt mooie kansen. Creëer een onderscheidende ervaring voor je gasten.

  • Zanzibar

    Zanzibar heeft een unieke lokale blend-cuisine. Met veel specerijen, vis en fruit - en dus veel kansen om je gasten te verrassen.

  • Cocktails, mix it!

    Met de tips en recepten van bartender Eva Stathaki mis je niets van deze trends én serveer je de lekkerste cocktails.

  • Gerookt en gegrild wild

    Wild bereiden maar dan anders? Denk eens aan de barbecue! Met deze recepten krijg je het beste resultaat. Wild zoals je wild nog nooit geproefd hebt!

  • Alles in de soep

    Ideaal om restjes groente te verwerken, makkelijk in te vriezen en ook nog eens snel klaar als je gaat voor een convenience basis: soep!

  • Koffie, thee & iets lekkers

    Wil je méér bieden dan standaard koffie of thee met een koekje? Maak je eigen blend en serveer er een verrassende lekkernij bij.

  • Klassieke desserts

    Klassieke desserts als dame blanche, tiramisu en appeltaart blijven niet voor niets populair. Maak ze helemaal van nu, met convenience als basis.

  • Stretch the season

    Met een aantrekkelijke terraskaart trek je ook dit seizoen gasten naar je terras. Doe hier inspiratie op voor comfortfood, borrelhappen en drankjes.

  • Season basics

    Voordelige seizoensgroenten vormen een fantastische basis voor allerlei gerechten. Zet ze in het herfstzonnetje!

  • Drinks & bites

    Inspiratie voor je terraskaart! Met bijzondere drankjes + bijbehorende hapjes bied je je gasten volop beleving.

  • Feel Good Fish

    Ga aan de slag met duurzame vis. Er is volop keuze! Laat je verrassen door alle mogelijkheden en pas ze toe in jouw menu.

  • Feel Fresh Salads

    Dé hit in dit seizoen: salades. Vol seizoensgroente (dus lekker voordelig), vol kleur en vol zomergevoel.

  • Winterwinnaars

    Wintergroenten zijn nu voordelig én goed op smaak! Ontdek hoe je ze op een verrassende manier culinair verwerkt.

  • Wildswap

    Wild laagdrempelig serveren? Vervang in bekende gerechten het vlees gewoon door wild! Deze gerechten laten zien dat het kan.

  • Op de kop

    Laat je inspiren door tarte Tatin en maak allerlei zoete en hartige varianten. Wat dacht je van regenboogwortel Tatin of tajine Tatin met kip?

  • Flip it

    Gerechten die je omdraait in de koekenpan, zijn de trendy margemakers van dit moment. Van pannenkoeken en tortilla's tot wentelteefjes.

  • Ga mee op ontdekking

    Ontdek geweldige nieuwe combinaties en innovaties. Met basisingrediënten van nu kook je zoet en hartig. Voor àl je gasten!

  • Zoek de groente

    Meer groente eten is gezond, dus altijd een goed idee. Verstop groente bijvoorbeeld in poffertjes, focaccia of bagels.

  • De Foodhall

    Op zoek naar lekkere streetfoodgerechtjes? Sligro's receptschrijvers vonden hun inspiratie in de foodhall. Ontdek smaken van ver en dichtbij.

  • Zomerse ontbijtgerechten

    Met kleurrijke en 'instagramable' ontbijtjes speel je slim in op dé trend van nu: buiten de deur ontbijten.

  • Briljante bagels

    Of je ze nu zelf maakt of gaat voor een kant-en-klare variant: de bagel kun je op allerlei manieren beleggen en presenteren. Een briljant broodje!

  • Ei erbij

    Verwerk het wereldwijd populaire ingrediënt ei eens anders dan anders - in zoete en in hartige gerechten.

  • De kikkererwt

    Met deze magische peulvrucht maak je de lekkerste - al dan niet vegan - gerechten. Ook met het vocht kun je alle kanten op.

  • Dit is geen vis

    Behalve vleesvervangers komen er steeds meer visvervangers. Qua structuur en smaak bijna niet van echte vis te onderscheiden. Ontdek de mogelijkheden!

  • New Food Cuisine

    Na generatie X (de patatgeneratie) kwam generatie Y (de smashed-avocadogeneratie of millennials) en nu is er sprake van generatie Z (de bowlgeneratie). Samen met de millennials maakt gen-Z in 2030 zo’n 75% van de beroepsbevolking uit. De impact die deze groep gaat maken is dus bijzonder groot, juist in de horeca. Tijd om zes populaire gen-Z foodtrends onder de loep te nemen.

  • Lunch basics +

    Ontdek hoe je zes klassieke lunchgerechten naar een hoger niveau tilt, door slim gebruik te maken van convenience.

  • Tray bake!

    Tray bakes zijn gemakkelijk te maken en zien er geweldig uit op tafel. Zet ze op het menu en bespaar kostbare tijd.

  • No bake, just make!

    Je hebt niet altijd een warmtebron nodig om iets bijzonders op tafel te zetten. Laat je inspireren!

  • Geheimen van het schap

    Durf eens een product uit het schap te pakken dat je nog niet kent. Zo geef je je gerechten een verrassende twist.

  • Haute Friture

    De 'vette hap' is getransformeerd naar een duurzaam, ambachtelijk product van hoge kwaliteit. Luxe ingrediënten, bij voorkeur van dichtbij en altijd verrassend gepresenteerd: met deze recepten tilt iedereen frituren naar een hoger niveau.

  • Insecten

    Insecten zijn bijzonder rijk aan eiwitten en kunnen tot op zekere hoogte worden gebruikt als vleesvervanger. Ze zijn enorm duurzaam, maar nog niet heel populair in Nederland. TIjd om daar verandering in te brengen.

  • Food Swaps

    We zijn ons er steeds meer van bewust dat we ons goed voelen als we goed eten. Met enkele eenvoudige aanpassingen in receptuur kan een gerecht ineens een stuk gezonder of beter voor de planeet zijn.

  • 7x idee voor koffie & thee

    Meer beleving bieden met koffie en thee? Niet moeilijk. Want overal ter wereld ontstaan nieuwe trendsmaken. Ontdek ze zelf!

  • Crazy = perfect

    De meest vergezochte foodcombi's zijn vaak de meest geslaagde. Laat je inspireren door de gekste foodcombi's.

  • World Heritage Food

    Elk land heeft z'n eigen culinaire tradities en gebruiken. Ga mee op culinaire ontdekking langs deze wereldse gerechten.

  • Menu van de toekomst

    Hoe kunnen we in de toekomst de wereldbevolking blijven voeden met behoud van de natuur en onze planeet? Het is tijd voor nieuwe richtlijnen.

  • Minder food miles

    Goed eten hoeft niet van ver te komen. Ga aan de slag met ingrediënten uit eigen land en beperk je foodmiles!

  • Next level ijs, ijs, ijs!

    Denk je aan ijs, dan denk je aan de zomer. Geef een creatieve twist aan ijs. Laat je inspireren door next level ijssoorten met verrassende smaken.

  • Van waste naar wonder

    Het tegengaan van voedselverspilling staat hoog op de agenda. Dit biedt chefs volop kansen om van ‘restjes’ kleine wondertjes op het bord te maken.

  • Groen als nieuwe luxe

    Als we duurzamer willen eten, moet de perceptie van luxe veranderen. Met mooie gerechten vol kleur, structuur en smaak, mist niemand vlees of vis.

  • Meesterlijke patisserie

    Patisserie die eenvoudig te maken is? Ga uit van een kant-en-klare basis! Met deze recepten kies je voor weinig moeite, groots effect.

  • Kroketten en meer

    Zelf kroketten maken is niet moeilijk. Ontdek bijzondere smaakcombinaties. En verras gasten met een culinaire variant van deze favoriete snack.

  • Food (M)eats Art

    Eten is als kunst op een bord, maar wat als de wereld van food en art elkaar ontmoeten? Twee jonge talenten van generatie Y en Z laten het zien.

  • Duurzaam door vegan snacks

    Snacks die minstens zo lekker zijn als normaal, maar met 92% minder CO2-uitstoot veel beter voor onze wereld. Duurzaam door vegan snacks.

  • Coldsmoker

    Serveer een vleugje magie aan tafel! Hoe meer je de zintuigen van je gasten prikkelt, hoe memorabeler hun ervaring is.

Ook interessant

Hot topics