Alle culinaire trends

De wereld van Food & Beverages staat nooit stil. De trends volgen elkaar in rap tempo op. Soms zijn ze here to stay en soms is het een rage die je niet wilt missen. We nemen je mee in de wereld van culinaire trends. 

  • Alles in de soep

    Ideaal om restjes groente te verwerken, makkelijk in te vriezen en ook nog eens snel klaar als je gaat voor een convenience basis: soep!

  • Briljante bagels

    Of je ze nu zelf maakt of gaat voor een kant-en-klare variant: de bagel kun je op allerlei manieren beleggen en presenteren. Een briljant broodje!

  • De Foodhall

    Op zoek naar lekkere streetfoodgerechtjes? Sligro's receptschrijvers vonden hun inspiratie in de foodhall. Ontdek smaken van ver en dichtbij.

  • De kikkererwt

    Met deze magische peulvrucht maak je de lekkerste - al dan niet vegan - gerechten. Ook met het vocht kun je alle kanten op.

  • Dit is geen vis

    Behalve vleesvervangers komen er steeds meer visvervangers. Qua structuur en smaak bijna niet van echte vis te onderscheiden. Ontdek de mogelijkheden!

  • Ei erbij

    Verwerk het wereldwijd populaire ingrediënt ei eens anders dan anders - in zoete en in hartige gerechten.

  • Feel Good Fish

    Ga aan de slag met duurzame vis. Er is volop keuze! Laat je verrassen door alle mogelijkheden en pas ze toe in jouw menu.

  • Flip it

    Gerechten die je omdraait in de koekenpan, zijn de trendy margemakers van dit moment. Van pannenkoeken en tortilla's tot wentelteefjes.

  • Food Swaps

    We zijn ons er steeds meer van bewust dat we ons goed voelen als we goed eten. Met enkele eenvoudige aanpassingen in receptuur kan een gerecht ineens een stuk gezonder of beter voor de planeet zijn.

  • Gerookt en gegrild wild

    Wild bereiden maar dan anders? Denk eens aan de barbecue! Met deze recepten krijg je het beste resultaat. Wild zoals je wild nog nooit geproefd hebt!

  • Groen als nieuwe luxe

    Als we duurzamer willen eten, moet de perceptie van luxe veranderen. Met mooie gerechten vol kleur, structuur en smaak, mist niemand vlees of vis.

  • Haute Friture

    De 'vette hap' is getransformeerd naar een duurzaam, ambachtelijk product van hoge kwaliteit. Luxe ingrediënten, bij voorkeur van dichtbij en altijd verrassend gepresenteerd: met deze recepten tilt iedereen frituren naar een hoger niveau.

  • Insecten

    Insecten zijn bijzonder rijk aan eiwitten en kunnen tot op zekere hoogte worden gebruikt als vleesvervanger. Ze zijn enorm duurzaam, maar nog niet heel populair in Nederland. TIjd om daar verandering in te brengen.

  • Klassieke desserts

    Klassieke desserts als dame blanche, tiramisu en appeltaart blijven niet voor niets populair. Maak ze helemaal van nu, met convenience als basis.

  • Kroketten en meer

    Zelf kroketten maken is niet moeilijk. Ontdek bijzondere smaakcombinaties. En verras gasten met een culinaire variant van deze favoriete snack.

  • Lunch basics +

    Ontdek hoe je zes klassieke lunchgerechten naar een hoger niveau tilt, door slim gebruik te maken van convenience.

  • Menu van de toekomst

    Hoe kunnen we in de toekomst de wereldbevolking blijven voeden met behoud van de natuur en onze planeet? Het is tijd voor nieuwe richtlijnen.

  • New Food Cuisine

    Na generatie X (de patatgeneratie) kwam generatie Y (de smashed-avocadogeneratie of millennials) en nu is er sprake van generatie Z (de bowlgeneratie). Samen met de millennials maakt gen-Z in 2030 zo’n 75% van de beroepsbevolking uit. De impact die deze groep gaat maken is dus bijzonder groot, juist in de horeca. Tijd om zes populaire gen-Z foodtrends onder de loep te nemen.

  • Op de kop

    Laat je inspiren door tarte Tatin en maak allerlei zoete en hartige varianten. Wat dacht je van regenboogwortel Tatin of tajine Tatin met kip?

  • Season basics

    Voordelige seizoensgroenten vormen een fantastische basis voor allerlei gerechten. Zet ze in het herfstzonnetje!

  • Stretch the season

    Met een aantrekkelijke terraskaart trek je ook dit seizoen gasten naar je terras. Doe hier inspiratie op voor comfortfood, borrelhappen en drankjes.

  • Tray bake!

    Tray bakes zijn gemakkelijk te maken en zien er geweldig uit op tafel. Zet ze op het menu en bespaar kostbare tijd.

  • Van waste naar wonder

    Het tegengaan van voedselverspilling staat hoog op de agenda. Dit biedt chefs volop kansen om van ‘restjes’ kleine wondertjes op het bord te maken.

  • Wildswap

    Wild laagdrempelig serveren? Vervang in bekende gerechten het vlees gewoon door wild! Deze gerechten laten zien dat het kan.

  • Winterwinnaars

    Wintergroenten zijn nu voordelig én goed op smaak! Ontdek hoe je ze op een verrassende manier culinair verwerkt.

  • Zoek de groente

    Meer groente eten is gezond, dus altijd een goed idee. Verstop groente bijvoorbeeld in poffertjes, focaccia of bagels.

Ook interessant

Hot topics