Culinaire trend

Ga mee op ontdekking

Laat je verrassen door de toepassingen en smaakcombinaties van 5 trendy, onverwachte basisingrediënten. 

Blog ga mee op ontdekkingstocht

In de zoektocht naar food alternatieven ontdekten we dat je betaalbare basisingrediënten op heel onverwachte manieren kunt toepassen. In deze blog leer je hoe. 

Recepten

Amandelmeel, rode linzen, kokosmelk - ze hebben zo hun voordelen ten opzichte van bloem en koemelk. Gebruik ze voor hartige én zoete gerechten, net als enkele andere verrassende basisingrediënten.

VISTAJINE MET SAFFRAAN EN AMANDELMEEL

Een echt Marrokaanse vistajine met saffraan. Het amandelmeel heeft een bindende werking en geeft tegelijkertijd smaak. Kies je voor voordelige seizoensvis, dan kan dit gerecht een fi jne margemaker zijn.

ITALIAANSE BITTERKOEKJES MET TONKABOON

Bitterkoekjes zijn altijd een goed idee! Deze zijn op Italiaanse leest geschoeid en ook nog eens glutenvrij door het gebruik van amandelmeel. Tonkabonen geven er een geraffi neerde smaak aan.

RED (LENTIL) VELVET CAKE

Een cake op basis van rode linzen, suiker en polentameel. De linzen maken de structuur wat compacter dan die van een gewone cake, maar het resultaat is wel lekker comforty én glutenvrij. De coating is gemaakt van vegan room en dito roomkaas.

INDIASE SPINAZIE MET RODELINZENTOFU

Een volledig vegan gerecht op basis van rode linzen. De tofu die je ermee maakt kun je zowel wat harder (roer)bakken als zo zacht als zijdetofu laten. De specerijen, curry en wilde spinazie zorgen voor een uitgekiend smakenpalet.

STICKY TOFFEE-CASHEW-CAKE

Zelf geroosterde cashewnoten worden met dadels, suiker en polentameel fi jngemalen: het vormt de basis van deze cake. Een royale scheut vegan karamelsaus maakt het af.

CASHEW ‘KRUIDENKAAS’

Een heerlijke, huisgemaakte vegan kruidenkaas, beter wordt het niet. De smaak komt van Bourguignonne-melange en lekker veel verse groene kruiden.

PASSIEVRUCHTEN-CRÈME CARAMEL MET KOKOSBLOESEMSUIKER

Passievruchten en kokosbloesemsuiker zijn een match made in heaven. Een tropische hemel. De rijke smaak van de suiker geeft extra kracht aan deze mooie combinatie.

SWEET & SOUR WILD ZWIJN MET KOKOSBLOESEMSUIKER

Een fraai gerecht waarin kokosbloemsuiker een wat ‘warme’, karamelachtige smaak geeft aan zowel het vlees als aan de zoetzure saus. Een smaak die heel goed past bij het wilde zwijn.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends