Red (lentil) velvet cake

Een cake op basis van rode linzen, suiker en polentameel. De linzen maken de structuur wat compacter dan die van een gewone cake, maar het resultaat is wel lekker comforty én glutenvrij. De coating is gemaakt van vegan room en dito roomkaas.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
8
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Spoel de linzen af. Kook ze met 500 ml water in 15-20 minuten gaar en giet af door een fijne zeef. Laat afkoelen. Pureer alles met de suiker, polenta, bakpoeder en cacaopoeder in de keukenmachine. Voeg de olie toe en daarna een voor een de eieren. Breng met de kleurstof naar de gewenste kleur.
  2. Schep het beslag in de springvorm en zet 50 minuten in een oven van 170ºC. Hij wordt door de linzen wat compacter dan een gewone cake. Laat afkoelen in de vorm.
  3. Klop intussen de vegan slagroom en roomkaas met de kristalsuiker en het vanille-extract tot een lobbige créme. Snijd de bovenkant van de taart. Snijd de rest van de taart 2 keer horizontaal door, zodat je 3 lagen hebt. Bestrijk de onderste laag met het ‘roomkaas’-mengsel. Leg er een cakelaag op en bestrijk ook met het ‘roomkaas’-mengsel. Bedek met de laatste laag en bestrijk rondom met het ‘roomkaas’-mengsel. Bestuif met een beetje kaneel, snijd in punten en serveer.

Ingrediënten

  • 150 g rode linzen
  • 150 g kristalsuiker
  • 150 g instant polenta
  • 3 tl bakpoeder
  • 25 g cacaopoeder
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 5 eieren
  • rode kleurstof, naar eigen inzicht
  • 250 ml vegan slagroom
  • 250 g vegan roomkaas
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • Extra: met bakpapier beklede springvorm van ca. 20 cm ø

Publicatie datum: 05 juli 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant