Vistajine met saffraan en amandelmeel
Een echt Marrokaanse vistajine met saffraan. Het amandelmeel heeft een bindende werking en geeft tegelijkertijd smaak. Kies je voor voordelige seizoensvis, dan kan dit gerecht een fijne margemaker zijn.
Bitterkoekjes zijn altijd een goed idee! Deze zijn op Italiaanse leest geschoeid en ook nog eens glutenvrij door het gebruik van amandelmeel. Tonkabonen geven er een geraffineerde smaak aan.
TipHet is leuk om zo’n simpel koekje naar je hand te zetten. Een paar ideeën:
- Meng bijvoorbeeld wat kaneel of koekkruiden door het mengsel of door de poedersuiker.
- Meng er wat grof gehakte hazelnoot door of druk er een amandel in.
- Geef meer amandelsmaak door wat amandelextract door het mengsel te mengen.
- Beetje citrusschil is ook lekker of experimenteer met allerlei andere noten kan ook.
- Gekonfijt fruit of wat gerookte amandelen voor een wat gekkere variant?
- Vervang amandelmeel door gemalen pistache voor een luxe pistache-koekje.
- Maak eens minikoekjes, verkort dan de baktijd aanzienlijk.
Publicatie datum: 05 juli 2023