LEESTIJD: 3 minuten

Blog | Ga mee op ontdekking

Laat je verrassen door de toepassingen en smaakcombinaties van 5 trendy, onverwachte basisingrediënten. 

Botanicals

Drankjes met een plantaardige basis zijn trendy. Hierbij staan verrassende nieuwe smaken voorop, maar dan wel met tradi tionele dranken en kruiden als uitgangs punt. Denk bijvoorbeeld aan de krachtige smaak van citrus of van rozemarijn.

Naast de eiwittransitie zijn er veel andere veranderingsprocessen gaande op het gebied van voeding. Mensen zoeken naar alternatieven voor suiker, gluten, lactose, ongezonde vetten en ga zo maar door. Het zijn interessante tijden, want deze zoektocht leidt onder meer tot verrassende inzichten en tot nieuwe toepassingen van bekende ingrediënten. Zo kunnen amandelmeel en linzenmeel in veel gerechten de traditionele bloem vervangen. Van veel noten kun je een zuivelvervanger maken. En kokosmelk is natuurlijk ideaal als vervanger van dierlijke melk.

UBP!

Elk ingrediënt heeft zijn eigen 'unique buying point'. We zetten daarom even op een rij waarom ook jij deze ingredienten snel wil aanschaffen.

1. Amandelmeel: is glutenvrij, bevat meer vezels en geeft meer smaak dan bloem. Anders dan bloem hoeft amandelmeel niet te ‘garen’.

2. Kokosbloesemsuiker: smelt op een lagere temperatuur dan gewone, geraffi neerde suiker. De smaak neigt een beetje naar karamel of fudge en heeft zelfs iets kokosnootachtigs.

3. Cashewnoten: lactosevrij en glutenvrij. Ze bevatten veel vet, maar daarvan is zo’n 80% onverzadigd.

4. Rode linzen: glutenvrij en voedzamer dan bloem. Linzenmeel is rijk aan eiwitten, koolhydraten en vezels. De smaak is vrij neutraal.

5. Kokosmelk: een lactosevrije ‘melk’. Kokos melk is een heel puur product en heeft een prettig, romig mondgevoel.

Margemaker!

Linzen zijn onverminderd populair. Niet zo vreemd, want ze zijn voedzaam, lekker en ideaal voor vegetariërs. Bovendien zijn linzen margetechnisch zeer interessant. Een kilo gedroogde linzen kost nagenoeg net zoveel als een kilo pasta en je hebt er per persoon niet veel voor nodig. Een perfecte margemaker dus!

Lowlander beers & soda's

Lowlander is opgericht in 2016 en het bedrijf groeit hard. Geen wonder, want hun verfrissende drankjes hebben precies de juiste balans tussen botanicals, kruiden, specerijen en fruit. Hun missie? Minder nemen van de natuur en meer teruggeven. Want ook in de natuur hoort er balans te zijn. Daarom maakt Lowlander zich sterk voor het mileu en de natuur en werkt het aan een Nature Positive impact in 2030.

Hot topics