Culinaire trend

Op de kop!

Bekijk tarte Tatin eens als concept voor zoet en hartig. Dat biedt ongekende mogelijkheden! Van aardappel tot ananas, alles kan op z'n kop. 

Recepten

Met ananas is het een nagerecht, met pompoen of kip een hoofd- of lunchgerecht: tarte Tatin. Kies waar het kan voor convenience en houd de loonkosten laag. 

Pompoen Tatin met geitenkaas

Pompoen uit de oven is altijd goud waard! De combinatie met gezouten boter en salie en de afwerking met geitenkaas en rucola maakt er een platina gerecht van.

Sticky-appel Tatin

Een Nederlandse appeltaart... maar dan héél anders. Hij ligt op de kop, we gebruiken cakebeslag in plaats van deeg en de suiker wordt fl ink gekaramelliseerd. Het resultaat: een mix van appelcake, sticky toffee en tarte Tatin. Delicious!

Ananas Tatin

Deze Tatin met ananas en rozemarijn wordt gemaakt met kataifi . Zodra de taart wordt omgekeerd, zakt de siroop weer tussen het knapperige deeg. Dat zorgt voor een baklava-achtige zoetheid en crunch.

Tajine Tatin met kip

Dit gerecht is een mooie mix van een tajine, een bastilla en een tarte Tatin. Kippendijen, pruimen en abrikozen vormen de hoofdingrediënten, smaakmakers als raz el hanout, kaneel en komijn geven een prachtig smaakaccent.

Aardappelcarré

In het snijden een beetje meer werk, maar het eindresultaat is prachtig en tovert ongetwijfeld een glimlach op het gezicht van je gasten! Smaak komt makkelijk en snel van kruidenboter en maldonzout.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends