Bladerdeeg bevat zeer veel boter, dat tussen de lagen zit en bij het bakken zorgt voor mooie, luchtige lagen: perfect voor de taarten met pompoen en regenboogwortel. Bij de aardappelcarré past quichedeeg weer iets beter omdat het minder zwaar aandoet. Voor de Marokkaanse feel is de tajine met kip gemaakt met fi lodeeg. De pissaladière-achtige ui-sjalot-prei Tatin heeft een basis van pizzadeeg. En ken je kataifi al? Het is gesponnen deeg, wat het prachtig doet bij de Tatin met ananas. Wat je ook kiest, je vindt het kant-enklaar en van hoge kwaliteit bij Sligro.
Voor het bakken van tarte Tatin heb je een dichte vorm nodig zodat de sappen er niet uit kunnen lopen. Praktisch op het gebied van schoonmaken en het lossen van de taart zijn fl exibele siliconen bakvormen. Het voordeel van metalen of aardewerken bakvormen is vooral de stevigheid. Kies ook eens voor eenpersoons taartvormpjes of voor een vierkante vorm.