Aardappelcarré

In het snijden een beetje meer werk, maar het eindresultaat is prachtig en tovert ongetwijfeld een glimlach op het gezicht van je gasten! Smaak komt makkelijk en snel van kruidenboter en maldonzout.

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
8
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd alle aardappels in langwerpige blokjes van 2 x 2 x 3 cm. Blancheer de blokjes vastkokende aardappels 3 minuten. Voeg de blokjes zoete aardappels toe, kook nog 30 seconden en giet af.
  2. Smelt de kruidenboter en verdeel de helft over de vorm. Zet de blokjes afgewisseld tegen elkaar in de vorm en verdeel de rest van de boter erover. Dek de aardappel af met bakpapier en zet de vorm 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  3. Snijd het deeg op de maat van de vorm en leg dit op de aardappel. Bak nog circa 20 minuten tot het deeg lichtbruin en gaar is. Keer de taart om, bestrooi met peper en maldonzout en serveer.

TipJe kunt op dezelfde manier ook individuele taartjes maken.

 

No waste
Voor de vorm moet je veel aardappel wegsnijden, maar dat betekent niet weggooien. Maak van de afsnijdsels puree of gebruik ze (gekookt) om soep of saus af te binden.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 kilo grote vastkokende aardappels, geschild
  • 2 kilo zoete aardappel, geschild
  • 100 g kruidenboter
  • 1 plak Tante Fanny quichedeeg
  • maldonzout, naar eigen inzicht

Extra: 1 dichte vierkante taartvorm (ca. 18 x 18), bakpapier

Publicatie datum: 02 oktober 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant