Culinaire trend

Wild van wild

Onderscheid je met wild op een laagdrempelige manier: bedenk toegankelijke gerechten en swap regulier vlees door wild vlees.

Recepten

Bekende gerechten waar iedereen van houdt, maar dan met wild vlees. Pair de gerechten met donker bier en je gasten komen dit wildseizoen zeker nog een keertje terug! 

Wildzwijnpastrami met snijbiet, appel en duindoornbes

Even verfijnd als elegant, dit gerechtje waarin pastrami wordt gemaakt van wildzwijnfi let. Begeleiders zijn snijbiet, biet, appel, roodlof, duindoornbescoulis en gedroogde bramen. Schenk Affl igem double erbij, vanwege de zoete smaken van gedroogd fruit.

Gekonfijte ganzenbout met gnocchi, salieboter, kwartelei en spinazie

Dit gerecht zit vol eenvoud én vol smaak. De ganzenbout wordt gemarineerd en vervolgens gekonfi jt in ganzenvet. Erbij: in salieboter gebakken gnocchi, zachte kwarteleitjes en babyspinazie. Serveer met de verfrissende, kruidige La Chouffe blond bier.

Stoofvlees van ree met zoetzure Hollandse garnituren, bloedworst en zuurdesem

Het reestoofvlees wordt gegaard met Affligem blond, rode wijn, laurier en tijm. Het boter zachte resultaat wordt vervolgens geserveerd met Amsterdamse ui, bloedworst en een huisgemaakte krokant van zuurdesem. Erbij serveer je natuurlijk ook Affligem blond.

Hertenfilet met groenekruidenkorst, cantharel, spruiten en pommes soufflé

Dit gerecht is volledig in balans: de fi let wordt belegd met een groene kruiden korst. Deze wordt begeleid door spruitjes, cantharellen, knolselderijpuree, pommes souffl ées en spinazie- en paddenstoelenpoeder. Lekker met een fruitige, fl orale Fourchette blond.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends