Culinaire trend

De kikkererwt

Uit de vegan keuken is hij allang niet meer weg te denken en ook de nietvegans ontdekken dit magische ingrediënt. Terecht! Want de kikkererwt is naast rijk aan eiwitten en vezels ook nog eens bijzonder veelzijdig in de keuken.

Blog kikkererwt

Je leest hier meer over het toverboontje de kikkererwt. We vertellen je onder andere meer over aquafaba en wat je hiermee kunt. 

Recepten

Maak je eigen hummus of vegan chocolademousse! De basis? De kikkererwt. Niet alleen bijzonder veelzijdig, maar ook rijk aan eiwitten én beter voor het klimaat.

VEGAN ‘MOZZARELLA’

Al zullen de Italianen het er niet mee eens zijn, deze vegan mozzarella lookalike komt wel heel dicht in de buurt van het origineel. Perfect voor plakjes op een pizza en uiteraard ook heerlijk als klassieker met tomaat en basilicum erbij.

SPAANSE KIKKERERWTENSTOOF MET MOSSELEN

Ook voor een stoofgerecht lenen kikkererwten zich prima. Deze Spaanse stoof bestaat naast kikkererwten uit uien, tomaten en mosselen. Smaakmakers als witte wijn, paprikapoeder en verse peterselie maken er een uitgebalanceerd geheel van.

VEGAN PISCO SOUR

Een bijzonder drankje dat normaal met rauw eiwit wordt gemaakt, daarom is de pisco sour niet bij elke bartender favoriet. Maar met deze vegan variant met schuim op basis van aquafaba gaat dat allemaal veranderen.

HUMMUS

Door gedroogde kikkererwten ruim 12 uur te laten weken en - afhankelijk van de kikkererwt - een klein uur tot twee uur te laten koken, ontstaat na het blenderen een structuur die zijn weerga niet kent. Knofl ook, komijn, citroen en baharat geven een heerlijke, kruidige en lichtpittige smaak.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends