Culinaire trend

Dit is géén vis

Faux fish, je hoort er steeds vaker over. Het is eigenlijk geen vis, maar komt qua smaak en structuur dicht in de buurt. Omdat de vraag naar bewuste alternatieven stijgt, imiteren we in 5 gerechten vis, die dus geen vis is!

Blog dit is geen vis

Je leest hier meer over de duurzame alternatieven voor vis. 

Recepten

Kibbeling, sashimi, coqulles of tuna melt zonder vis? Het kan - en het is nog lekker ook! Deze gerechten op basis van 'plantbased vis' bewijzen het.

DIT IS GEEN KIBBELING

Krokante kibbeling op basis van jackfruit. Het klassieke beslagje wordt gemaakt van bloem, witbier, selderij en dille. Ook klassiek: een smaakvolle ravigottesaus om in te dippen. Lekker met een ijskoude, biologische bitter lemon van Red Bull Organics.

DIT IS GEEN TUNA MELT

In dit gerecht worden vegan ‘tonijnfl akes’ gemengd met mayo, rode ui, bleekselderij, komkommer en mosterd. Deze tonijnsalade wordt, voorzien van vegan 'cheddar', even onder de grill gezet. Perfect met een alcoholvrij witbiertje zoals Lowlander erbij.

DIT ZIJN GEEN COQUILLES MET XO SAUCE

De ‘coquilles’ in dit gerecht zijn eigenlijk plakken eryngii. Ze smaken niet naar coquilles, ze lijken er wel heel veel op. De ‘XO sauce’ is van gemengde paddenstoelen in plaats van zeevruchten. Erbij: een cocktail van gin, ginger beer en limoensap, on the rocks.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends