Dit is geen sashimi

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Type Keuken
Japans
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
Wachttijd

Bereidingswijze

  1. Snijd julienne van de rettich, komkommer en radijs met een mandoline. Leg ze apart van elkaar in kommetjes (anders gaan de kleuren doorlopen). Leg de ui in een vierde kommetje.
  2. Meng het yuzusap met de azijn en de suiker tot de suiker is opgelost. Voeg wat zout naar smaak toe en verdeel dit mengsel over de kommetjes. Laat de groenten 1 uur marineren. Schep tussendoor even door.
  3. Snijd de blokken ‘tonijn’ en ‘zalm’ doormidden en daarna in plakken van circa 0,5 cm. Verdeel de ‘sashimi’ in een cirkel over schalen of borden. Bestrooi met het sesamzaad. Laat de groenten uitlekken en leg er in het midden bij. Rasp er ten slotte de mierikswortel over en serveer met sojasaus.

TipLekker met gekoelde (sparkling) sake.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • ca. 8 cm rettich, geschild
  • ca. 8 cm komkommer
  • ca. 8 cm pink radish, geschild
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 4 el yuzusap
  • 4 el rijstazijn
  • 1 el fijne suiker
  • 1 blok vegan tonijn (voor sashimi), ontdooid
  • 1 blok vegan zalm (voor sashimi), ontdooid
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 1 el zwart sesamzaad.
  • ca. 2 cm mierikswortel, geschild
  • Japanse sojasaus, naar smaak

Publicatie datum: 04 april 2023

Gerelateerde recepten