Dit is geen kibbeling

Gang
Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Laat het jackfruit uitlekken en dep droog met keukenpapier. Doe de helft van de dille samen met de selderij in een beslagkom en voeg de bloem toe. Schenk er rustig het bier bij en roer het ei erdoor met een snuf zout tot je een beslag hebt met de consistentie van (dunne) yoghurt (voeg als het te dik is nog een scheutje bier toe).
  2. Meng de rest van de dille met de dragon, peterselie en kappertjes door de ravigotte.
  3. Haal de stukjes jack fruit door het beslag en frituur in porties in 5 minuut lichtbruin en krokant in de olie op 170°C. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met het ravigottemengsel.

TipLekker met een ijskoud frisdrankje zoals Bitter Lemon van Red Bull Organics

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 blik jonge jackfruitstukjes
  • 6 takjes dille, fijngesneden
  • 2 takjes selderij, de blaadjes fijngesneden
  • 300 g bloem
  • 200 ml witbier
  • 1 ei
  • 3 takjes dragon, blaadjes fijngesneden
  • 3 takjes peterselie, blaadjes fijngesneden
  • 1 el kappertjes, grof gehakt
  • 200 g ravigottesaus
  • 2 liter frituurolie

Publicatie datum: 04 april 2023

Gerelateerde recepten