Dit smaakt naar oesters

Gang
Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng de zwarte bonen knoflooksaus met de sojasaus, rijstazijn en sesamolie. Schep er de bosui en peper door en zet apart.
  2. Verdeel de shiso over borden of schalen. Snijd eventuele harde onderkantjes van de zeekraal en verwijder harde takjes van de zeebanaan. Verdeel de zeekraal en zeebanaan over de shiso. Schep er wat zwartebonensaus bij en bestrooi met de Borage Cress. Geef de rest van de saus er los bij. Net als oesters eet je het hele hapje in 1 keer.

TipLekker met een wat exotisch smakende wijn zoals een gewürztraminer uit de Elzas. Of met een Chablis, die met een knipoog vaak oesterwater wordt genoemd, omdat deze zo goed bij oesters smaakt.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 el Lum Kee zwartebonen-knoflooksaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • ½ rode peper, in dunne ringetjes
  • 12 groene (of paarse) Shisobladeren
  • 75 g zeekraal
  • 40 g zeebanaantjes
  • 1 bakje Borage Cress

Publicatie datum: 04 april 2023

Gerelateerde recepten