Culinaire trend

Ei catchers

Of je nu van gebakken, gekookt of gepocheerd houdt: het ei is één van de meest gegeten ingrediënten. All over the world! Ga daarbij voor duurzame eieren, van ons nieuwe eigen merk De Groene Hen, en je pakt meteen een trend mee.

Blog ei catchers

Kom meer te weten over ons nieuwe eigen merk De Groene Hen en hoe je ei kunt toepassen op jouw menu. 

Recepten

Van een hartige frittata tot een zoet-zure lemon pie, waar kun je ei eigenlijk niet voor gebruiken? Deze recepten bewijzen maar weer eens waarom ei wereldwijd een van de populairste ingrediënten is.

WILDE FRITTATA MET PADDENSTOELEN EN GROENE ASPERGES

In dit gerecht met wilde paddenstoelen loopt het ei iets uit en souffl eert en bakt het tegelijkertijd. Het resultaat is een lekker wild uitziende, luchtige frittata. De smaak van de cantharellen en groene asperges past er perfect bij.

RAMEN MET GROENTEN, EI EN EEN VLEUGJE SECRETO IBERICO

Een traditioneel lunchgerecht op Japanse leest geschoeid. Shiitake, paksoi en bimi met smaakmakers als kaneel, sinaasappelschil en sojasaus in een ramen. Een minimale hoeveelheid vlees geeft het geheel net even een spannend accent.

EIERBLINI’S MET FORELKUIT, HARINGPARELS EN NORI-CRÈME-FRAÎCHE

Blini’s van ei, boekweitmeel en bloem worden zacht gebakken in boter. Ze worden geserveerd met een quenelle van crème fraîche en nori en gegarneerd met forelkuit en haringparels.

Producten uit deze recepten

Meer culinaire trends