Eierblini’s met forelkuit, haringparels en nori-crème-fraîche

Gang
Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
Wachttijd

Bereidingswijze

  1. Meng de crème fraîche met de furikake nori en zet apart. Klop de eidooiers los en voeg het boekweitmeel en de bloem toe. Voeg beetje bij beetje de karnemelk en melk toe en klop tot een glad mengsel. Voeg een snuf zout toe. Klop in een schone kom de eiwitten stijf en spatel het door het beslag.
  2. Zet een blinipannetje op de warmtebron. Voeg een kwart van de boter toe en laat lichtbruin worden. Zet de warmtebron laag en voeg beslag toe tot ongeveer halverwege de hoogte van het pannetje. Bak de blini op lage stand in circa 5 minuten rustig gaar. Keer pas om als de bovenkant gestold is (de blini komt omhoog en zal later weer een klein beetje inzakken, maar het resultaat is een luchtige blini).
  3. Leg de nog lauwwarme blini’s op warme borden. Schep er per blini een quenelle nori-crème-fraîche op. Verdeel de foreleitjes en haringparels over de blini’s en garneer met de Rock Chives. Serveer direct.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 50 g crème fraîche
  • 1 el furikake nori komi
  • 2 eieren, gesplitst
  • 50 g boekweitmeel
  • 100 g bloem
  • 50 ml karnemelk
  • 50 ml volle melk
  • 20 g boter
  • 6 tl forelkuit
  • 4 tl haringeitjes
  • 4 plukjes Rock Chives
  • Extra: blinipannetje

Publicatie datum: 04 april 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant