Ramen met groenten, ei en een vleugje secreto Iberico

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Type Keuken
Japans
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng de bouillon aan de kook en voeg 200 ml water toe zodat het wat minder zout is. Voeg de gedroogde shitake, miso, steranijs, kaneel, sinaasappelschil, gember en sojasaus toe en laat op lage stand een half uur zacht trekken. Zeef de bouillon boven een schone pan en breng opnieuw aan de kook.
  2. Kook de noodles in water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de paksoi en bimi 30 seconden in de gezeefde bouillon. Schep de groenten eruit en laat uitlekken. Giet de noodles af.
  3. Verhit een koekenpan en bak hierin de stukjes vlees zonder toegevoegd vet, zout of peper in 5 minuten goudbruin. Keer af en toe zodat het vlees in zijn eigen vet bakt. Kook intussen de eieren in 4-5 minuten zacht. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer in de lengte. Breng de bouillon weer aan de kook.
  4. Verdeel de noodles, paksoi en bimi over 4 kommen. Schenk de kokendhete bouillon erbij en leg het ei en vlees in de kom. Bedruppen eventueel met nog wat bakvet van het vlees voor extra smaak. Bestrooi met de bosui en serveer.

TipLiever vega? Laat simpelweg het vlees weg en besprenkel met een paar druppels sesamolie voor extra smaak.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 800 ml groentenbouillon
  • 4 gedroogde shiitake
  • 1 el witte miso
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • stukje sinaasappelschil, alleen het oranje
  • 4 cm gember, in plakjes
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 150 g gedroogde ramen noodles
  • 1 stronkje paksoi, de bladeren losgehaald
  • 2 stuks bimi, in stukjes + steel in reepjes
  • 100 g secreto Iberico, schuin in 4 dunne plakjes
  • 4 eieren
  • 2 bosuitjes, in ringetjes

Publicatie datum: 04 april 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant