Wilde frittata met paddenstoelen en groene asperges

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren los. Rasp ruim de helft van de Parmezaanse kaas erboven en roer door. Voeg wat peper toe. Blancheer de asperges 1 minuut. Laat afkoelen.
  2. Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen in 5 minuten gaar. Bak de laatste minuut de asperges mee. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de bieslook.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en schep steeds een portie ter grootte van een kleine pannenkoek met een soeplepel in de pan. Het ei loopt wat uit, souffleert en bakt tegelijkertijd met als resultaat een luchtige omeletje met een knapperig randje. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Leg de omeletjes op (warme) borden, verdeel het aspergemengsel erover, bestrooi met dragon en rasp de overige parmezaan erover. Serveer direct.

TipWikkel de asperges en paddenstoelen in een eierwrap en serveer in porties gesneden als hapje.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 eieren, losgeklopt
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 60 g groene aspergetips, klein stukje aan de onderkant afgesneden
  • 2 el olijfolie
  • 100 g wilde paddenstoelen, schoon geborsteld
  • 4 sprietjes bieslook, kleingesneden
  • 2 takjes dragon, de blaadjes geplukt
  • 200 ml zonnebloemolie

Publicatie datum: 04 april 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant