Nasi kuning met eierrendang

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
Wachttijd

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren 6 minuten. Laat schrikken onder de koude kraan en afkoelen.
  2. Verhit intussen de olie in een pan en bak hierin de ui op middelhoge stand lichtbruin. Voeg de knoflook en laos toe en bak 1 minuut mee. Voeg de rendangpasta, sereh, limoen, santen en 300 ml kokend water toe en laat op lage stand 30 minuten zacht stoven. Roer af en toe (voeg wat water toe als de saus te droog kookt). Kook intussen de rijst met 2 theelepels kurkuma en het laurierblad.
  3. Pel de eieren en dep ze droog. Verhit een laag van 3 cm olie in een ruime pan tot circa 160°C. Meng de maizena met de overige kurkuma en rol de eieren erdoor zodat ze een dunne maizenacoating krijgen. Frituur de eieren 4 minuten in de olie. Keer regelmatig of schep er wat kokende olie overheen zodat de eieren rondom mooi lichtbruin worden. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Schep de eieren bij de rendang en stoof nog 15 minuten mee. Serveer de rendang op de rijst en bestrooi met gefrituurde uitjes, bosui en rode peper. Lekker met: een snelle atjar van kort in olie gebakken reepjes (gele) paprika, die je afblust met azijn en wat suiker en zout naar smaak. Of ga voor kant-en-klare atjar.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 2 el zonnebloemolie + extra om te frituren
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 4 cm laos, geschild en fijngesneden
  • 6 el Kumar’s rendangpasta
  • 2 stengels sereh, geplet
  • 1 limoen, schoongeboend en gehalveerd
  • ½ blok santen, grof gehakt
  • 300 g pandanrijst
  • 3 tl kurkuma
  • 1 laurierblad
  • 2 el maizena
  • 2 el gefrituurde uitjes
  • 1 bosui, in ringetjes
  • 1 rode peper, in ringetjes

Publicatie datum: 04 april 2023

Gerelateerde recepten

Ook interessant