Vegan mozzarella

Gang
Component
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
Wachttijd

Bereidingswijze

  1. Breng ½ liter water met 1 theelepel zout aan de kook. Kook de amandelen en cashews 5 minuten en draai de warmtebron uit. Laat in het water afkoelen.
  2. Giet de noten en amandelen af en maal in een sterke blender 2 minuten met de aquafaba tot een glad mengsel. Voeg de andere ingrediënten toe en maal alles nog 1 minuut. Schenk dit mengsel in een pan en breng al roerend op een temperatuur van 70-75°C zodat de kappa en de tapioca het geheel binden tot een substantie die lijkt op salpicon/ragout. Schep alles om het een vorm te geven in een passeerdoek in een kleine zeef of kom. Dek af (of bind de passeerdoek dicht) en laat in de koeling een paar uur afkoelen.
  3. Serveer de vegan kaas zoals je zou doen met mozzarella. Dus voor een vegan caprese met zoete tomaten, basilicum en pittige Italiaanse olie. Je kunt deze kaas ook gebruiken op een pizza of in lasagne.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 50 g rauwe amandelen
  • 50 g rauwe cashewnoten
  • 300 ml aquafaba
  • 2 tl unique kappa geleermiddel
  • 2 el tapiocameel
  • 100 g kokosolie, gesmolten maar niet heet
  • 1 el citroensap
  • ½ tl selderijzout
  • Extra: kaas- of passeerdoek

Publicatie datum: 04 april 2023

Gerelateerde recepten