Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Wereldwijd eten ruim twee miljard mensen insecten, zoals sprinkhanen en krekels. Ze zijn bijzonder rijk aan eiwitten en kunnen tot op zekere hoogte worden gebruikt als vleesvervanger. Toch is het eten van insecten in ons land nog geen gemeengoed. Tijd om daar verandering in te brengen.
Waar hele volksstammen al eeuwenlang gewend zijn aan het eten van insecten, staan veel mensen er bij ons nog wat huiverig tegenover. Maar omdat insectenvlees duurzamer te kweken is dan gewoon vlees, is het toch de moeite waard hier eens in te duiken.
Deze lolly's hebben verrassende vullingen van diverse insecten. Door te variëren met de hoeveelheid kleurstof zien ze er bovendien allemaal anders uit. Of doop ze in chocolade voor een extra verrassingseffect. Wie durft?
Gado gado in een bowl is natuurlijk al 100% on trend. Door in de pindasaus ook nog eens krekels te verwerken ontstaat helemaal een gerecht dat de new food generation prikkelt.
In een smaakvolle falafel met onder meer knoflook, koriander en komijn zijn gebakken meelwormen verwerkt. De pittige za’atar-peperhummus met krekels is er perfect bij.