Onbekend maakt onbemind
Waar hele volksstammen al eeuwenlang gewend zijn aan het eten van insecten, staan veel mensen er bij ons nog wat huiverig tegenover. Maar omdat insectenvlees duurzamer te kweken is dan gewoon vlees, is het toch de moeite waard hier eens in te duiken.
Beter voor het milieu
Het blijkt dat insecten hun eigen voeding tot drie keer zo efficiënt omzetten in ‘vlees’ dan varkens of kippen en zelfs vijf keer zo efficiënt als runderen. Bovendien kan van een insect bijna het hele beestje worden gebruikt, terwijl dat bij een rund of varken maar ongeveer de helft is. Ze hebben minder water, minder ruimte en geen antibiotica nodig én de uitstoot van broeikasgassen ligt lager.
Bereidingswijzen
Je kunt insecten los eten, maar ze zijn ook perfect te verwerken in allerlei creatieve gerechten. Frituren is een bekende bereidingswijze, maar je kunt ze ook koken, blancheren of wokken. De smaak lijkt een beetje op die van noten. Insecten zijn gevriesdroogd bij Sligro verkrijgbaar: lekker makkelijk dus.