Gado gado bowl met pindakrekelsaus

Gado gado in een bowl is natuurlijk al 100% on trend. Door in de pindasaus ook nog eens krekels te verwerken ontstaat helemaal een gerecht dat de new food generation prikkelt. 

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de haricots verts in water met wat zout 5 minuten. Dompel ze na het koken direct in ijswater. Zet apart.
  2. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de tempé al roerend in 8 minuten goudbruin. Voeg de ketjap en goela djawa toe en laat kort inkoken tot het een beetje kleverig wordt. Zet apart. Meng de paarse spitskool met de azijn en voeg zout naar smaak toe. Zet apart.
  3. Verhit de overige olie in een steelpan en bak hierin de krekels 3 minuten. Schep ze uit de pan. Maak in dezelfde pan met het pindasauspoeder volgens de aanwijzingen op de verpakking een pindasaus. Voeg de gehakte pinda’s en bijna alle krekels toe en kook nog even door.
  4. Pel de kwarteleitjes en rol ze door de seroendeng. Maak bowls van de rijst met erop de haricots, eitjes, tempé en andere ingrediënten. Serveer met de pindasaus en bestrooi met nog wat extra krekels.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 300 g (zilvervlies)rijst
  • 300 g haricots verts, in kleine stukjes
  • 200 g tempé, in blokjes
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el goela djawa (vloeibaar)
  • 1/4e paarse spitskool, in dunne reepjes
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el krekels
  • 4 el satésauspoeder
  • 2 el ongezouten gebrande pinda’s, gehakt
  • 20 kwarteleitjes, hardgekookt
  • 2 el seroendeng
  • 2 handjes kiemgroenten of taugé
  • ½ komkommer, in schuine dunne plakjes

Publicatie datum: 03 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant