Surprise sinaasappellolly’s met krekel, meelworm of sprinkhaan

Deze lolly's hebben verrassende vullingen van diverse insecten. Door te variëren met de hoeveelheid kleurstof zien ze er bovendien allemaal anders uit. Of doop ze in chocolade voor een extra verrassingseffect. Wie durft?

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
20
Bereidingstijd
30 minuten 1 uur

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en bak hierin de krekels 5 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Laat de suiker met de glucosestroop, het citroensap en 100 ml water op lage stand smelten. Zet de warmtebron hoger en verwarm alles tot 155ºC. Voeg het aroma en de kleurstof toe en laat iets afkoelen. Schep hoopjes van dit mengsel op een bakmatje en strooi er wat krekels over. Druk er een lollystokje of satéprikker in en laat een uur hard worden. Haal een deel van de lolly’s door gesmolten chocolade en bestrooi met gezouten pinda’s en krekels.

Tips

  • Speel met de hoeveelheid kleurstof zodat je lolly’s in diverse tinten krijgt. 
  • Giet gesmolten chocola in vormpjes, steek er een stokje in en bestrooien met pinda en krekels zodat je een pinda-krekelrotsje op een stok krijgt. 
  • In plaats van krekels kun je ook sprinkhanen of wormen gebruiken. 
  • Kies ook eens voor een andere smaak dan sinaasappel.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 el zonnebloemolie
  • 10 g krekels + extra voor garnering
  • 450 g suiker
  • 180 g glucosestroop
  • 20 ml citroensap
  • 1 el sinaasappelaroma
  • 1 el oranje kleurstof
  • gesmolten chocolade, naar eigen inzicht
  • gezouten pinda’s, naar eigen inzicht

Publicatie datum: 03 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant