Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Wie goed eet, voelt zich goed, en daarvan zijn we ons steeds meer bewust. Met enkele eenvoudige aanpassingen in receptuur - denk aan het vervangen, weglaten of juist toevoegen van één ingrediënt - kan een gerecht ineens een stuk gezonder of beter voor de planeet zijn.
Steeds vaker kiezen mensen voor gezonder en duurzamer eten. Denk aan minder slechte vetten, minder zout en minder suiker en meer vezels, groente, bonen en peulvruchten.
Door de groenten, tofu en tempé aan aparte spiezen te rijgen ontstaat een speels effect. Dit gerecht is fantastisch op zichzelf, maar kan ook perfect als onderdeel van een rijstbowl met een sappige zeewiersalade erbij.
De helft minder vlees, maar minstens voeel smaak: op 500 gram rundergehakt van hoge kwaliteit neem je 400 gram groenten en 200 gram bonen. Een stuk gezonder en beter voor het milieu.
Met vegan kaas en allerlei andere ingrediënten kun je op tostigebied alle kanten uit. Combineer rozemarijn met geroosterde paprika, truffeltapenade met prosociano of baba ganoush met koriander.
Paella op zijn Nederlands, maar dan met bloemkool in plaats van rijst. Dit gerecht is bijzonder goed gevuld met heerlijke inktvis, mosselen, kokkels en garnalen.
Door twee gevulde portobello's op elkaar te leggen ontstaat ook de hoogte van zo'n tournedos. Het gerecht wordt geserveerd met peterselie-dragonolie en een rijke, vega jus.