Glutenvrije vegan tosti

Met vegan kaas en allerlei andere ingrediënten kun je op tostigebied alle kanten uit. Combineer rozemarijn met geroosterde paprika, truffeltapenade met prosociano of baba ganoush met koriander. 

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten dun met de olijfolie. Beleg de helft van de broodsneetjes met de helft van de mozzarella en prosociano. Verdeel de paprika erover, beleg met basilicum en verdeel de rest van de kaas erover. Beleg met de andere 4 boterhammen.
  2. Verhit een grillplaat of tosti-ijzer en rooster de tosti’s circa 8 minuten.
  3. Maak op dezelfde manier tostis’s met truffeltapenade, vegan plakken Gouda en prosociano of met olijventapenade, gegrilde courgette, vegan Greek white en bosui.

Andere vegan smaak-ideeën:

  1. Pulled mushrooms (diepvries) + de bijgeleverde saus + vegan cheddar
  2. Baba ganoush + vegan Greek white + koriander
  3. Combineer alles met vegan sauzen en kruidendips

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 sneetjes glutenvrij brood (wit, bruin, meergranen of een combinatie)
  • 4 el olijfolie met rozemarijn
  • 160 g geraspte vegan mozzarella
  • 40 g vegan prosociano, geraspt
  • 2 geroosterde paprika’s (uit een pot), in grove stukken
  • 4 blaadjes basilicum

Publicatie datum: 03 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant