Vega yakitori

Door de groenten, tofu en tempé aan aparte spiezen te rijgen ontstaat een speels effect. Dit gerecht is fantastisch op zichzelf, maar kan ook perfect als onderdeel van een rijstbowl met een sappige zeewiersalade erbij. 

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten 1 uur

Bereidingswijze

  1. Meng de sojasaus met de mirin, sake en suiker en verwarm al roerend tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Meng de groenten, tofu en tempé met de helft van deze marinade en laat 1 uur staan.
  2. Meng de maizena met 1 eetlepel water. Verhit de rest van de marinade en meng de maizena er al roerend door zodat het een beetje bindt. Laat afkoelen. Rijg de groenten, tofu en tempé aan spiesen en gril ze rondom circa 4 minuten, bij voorkeur boven houtskool. Bestrijk de gegrilde spiesjes met de rest van de marinade en serveer.

TipServeer als zelfstandig voorgerechtje of snack of als onderdeel van een rijstbowl met bijvoorbeeld zeewiersalade en geraspte rettich.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 200 ml Japanse sojasaus
  • 100 ml mirin
  • 100 ml sake
  • 100 g suiker
  • 1 courgette, in repen van 10 cm, zaadlijsten verwijderd
  • 1 bosje groene asperges, onderkant verwijderd
  • 1 bosje bosui, in stukken van 10 cm
  • 1 stukje tofu, in repen van 3 x 3 x 10 cm, goed drooggedept
  • 1 stukje tempé, in repen van 3 x 3 x 10 cm, goed drooggedept
  • 1 tl maizena

Publicatie datum: 03 februari 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant