Culinaire trend

De Foodhall

In een foodhall zie, ruik en proef je verschillende hyperspecialismes uit alle windstreken. Een inspirerende omgeving voor iedereen met een culinair hart. 

BLOG DE FOODHALL

Vegetarische gerechten zijn al lang niet meer weg te denken van de kaart.  Maar 100% plantaardig koken is voor velen nog best een uitdaging. Zonde, want juist groenten en kruiden geven kleur, geur en smaak aan elk willekeurig gerecht.

Recepten

In de foodhall vind je een keur aan kleine gerechten om te delen. Hip en trendy of juist bekend en bemind. Laat je inspireren door succesvolle recepten van over de hele wereld. 

Specialisme: next level balletjes

ALBONDIGAS

Gehaktballetjes - en overigens ook vegetarische balletjes - in alle soorten en maten zijn veel geziene gasten in de foodhallen. Deze klassieke albondigas zijn hoog op smaak en voorzien van een rijke saus.

Specialisme: bentoboxen

BENTOBOX MET GROENTETEMPURA

Een box vol verrassende smaakcombinaties. Van gestoomde rijst tot tofu met sesam en van groentetempura tot gekaramelliseerde ui, het smakenpalet is rijk en meer dan goed uitgebalanceerd.

Specialisme: Peruaanse ceviche

GEMENGDE CEVICHE

In Peru wordt een ceviche vaak gemaakt met één soort vis, zoals zeebaars of tong. Maar gemengde ceviche kan minstens zo lekker zijn. Daarom zitten er in dit recept naast yellowtailfi let uit Zeeland ook mosselen, coquilles en Zeeuwse oesters.

Specialisme: harde taco's

TACO'S MET KIKKERERWTEN, KOKOS EN KURKUMA

Taco’s zijn bij uitstek geschikt om eindeloos mee te variëren. In dit recept is er gekozen voor een vulling die wat Indiaas aandoet. Het resultaat is naast smaakvol ook verrassend en lekker multi-cultureel.

Specialisme: Midden-Oosters

FALAFEL MET KORIANDER, LABNE, GEROOSTERDE BIMI

Al jarenlang ontzettend populair: falafel. Door ze te combineren met een romige labne en geroosterde bimi ontstaat een gerecht dat een beetje doet denken aan de stijl van Ottolenghi.

Specialisme: flammkuchen

SMELLY FLAMMKUCHEN

Flammkuchen zijn het Duitse antwoord op pizza en mateloos populair. In dit recept is gekozen voor een romige basis met daarop lekker veel sterk geurende kaas als grotgerijpte gruyère en rauwmelkse Munster. Bramenchutney en waterkers zorgen voor frisheid.

Specialisme: Braziliaanse BBQ

CHURRASCO DE PICANHA

Churrasco is een prachtig Portugees woord voor gegrild vlees. Zowel in Brazilië als in Portugal is het staartstuk, de picanha, hiervoor een veelgebruikte vleessoort. Het resultaat is mals en heerlijk kruidig. Een frisse salsa maakt het af.

Specialisme: springrolls

SPRINGROLLS MET AVOCADO EN SURIMI

Een klassieker! Koude springrolls met mihoen, knapperige groenten, zachte avocado en surimi. De frisse smaak van koriander past er perfect bij, net als de dip van limoensap, vissaus, rawit en wat suiker.

Specialisme: tomatentoast

PAN CON TOMATE Y PULPO

Op pan con tomate, brood met tomaten, kunnen allerlei toppings. Met de ‘pan’, inclusief de ‘tomate’ als basis kun je alle kanten op. In dit recept een heerlijke topping van octopus met venkel. Het brood wordt bovendien ook nog even met knofl ook ingewreven voor het authentieke Spaanse gevoel.

Specialisme: roosteren op een spies

YAKITORI VAN BUIKSPEK

Het roosteren van vlees boven kooltjes geeft een heerlijke rook smaak. Door het vlees eerst voor te garen in de oven en daarna te marineren in een mengsel van sojasaus, mirin en sake krijgt dit gerecht bovendien een onvervalste Japanse smaak.

Producten uit deze recepten

MEESTERBIEREN

Was bier vroeger vrijwel synoniem aan pils, is er tegenwoordig zoveel meer… En dat weten steeds meer mensen. Trend zijn ambachtelijk gebrouwen bieren. 

Weg met de plastic soep

VERNIEUWENDE DISPOSABLES

Veel plastic wegwerp producten zoals rietjes, borden, bestek en roerstaafjes zijn al enige tijd verboden. Vanaf juli volgend jaar gaat het plasticverbod uit de Europese Single Used Plastic richtlijn (SUP-richtlijn) nog verder. Dan mogen er voor afhaal en bezorg diensten geen gratis wegwerpproducten meer worden gebruikt. Alternatieven zijn van karton, suikerriet, palmblad, hout en bamboe.

Meer culinaire trends

  • Culinaire trend

    Kroketten en meer

    Zelf kroketten maken is niet moeilijk. Ontdek bijzondere smaakcombinaties. En verras gasten met een culinaire variant van deze favoriete snack.

  • Culinaire trend

    Gerookt en gegrild wild

    Wild bereiden maar dan anders? Denk eens aan de barbecue! Met deze recepten krijg je het beste resultaat. Wild zoals je wild nog nooit geproefd hebt!

  • Culinaire trend

    Meesterlijke patisserie

    Patisserie die eenvoudig te maken is? Ga uit van een kant-en-klare basis! Met deze recepten kies je voor weinig moeite, groots effect.

Hot topics