Bentobox met groentetempura

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Rasp de rettich met een mandoline in dunne reepjes. Meng met het bietensap en de azijn en voeg zout naar smaak toe. Zet afgedekt een uur in de koeling.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de ui op lage stand in 15 minuten gaar en lichtbruin. Meng met de sojasaus en bewaar afgedekt in de koeling. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid het zeewier volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de overige olie in een koekenpan en bak hierin de tofu in 5 minuten goudbruin. Keer halverwege. Bestrooi met bosui en bewaar.
  3. Verhit de frituurolie tot 170°C. Meng het tempurameel met (bruis)water. Haal de bimi, paprika, 4 blaadjes shiso en de courgetterepen door het tempurabeslag en frituur ze in 2 of 3 porties in een paar minuten krokant.
  4. Leg intussen de overige shiso in de bentobox, verdeel er wat paarse rettich over en wat plakjes gefementeerde rettich. Schep de rijst ernaast, leg de tofu erbij, een plukje zeewier en de zoete ui. Leg de tempura erop en bestrooi met wat sesam. Lekker met een tempura dipsaus en wat nanami togarashi.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • ¼ rettich, geschild
  • 1 el bietensap
  • 3 el rijstazijn
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 zoete ui, in halve ringen
  • 2 el sojasaus
  • 200 g sushirijst
  • ½ zakje gemengd gedroogd zeewier met dressing
  • 100 g tofu, in 8 plakjes
  • 1 bosui, in kleine ringetjes
  • 1 liter frituurolie
  • 250 g tempurameel
  • 4 bimi
  • 1 kleine rode paprika, in stukken
  • 8 bladeren groene (of paarse) shiso
  • ½ (gele) courgette, in 8-12 repen (zaadlijsten verwijderd)
  • 8 bladeren groene (of paarse) shiso
  • 100 g gefermenteerde radijs, in plakjes
  • 1 el sesamzaad (zwart en bruin)

Publicatie datum: 05 juli 2022

Gerelateerde recepten