Falafel met koriander, labne, geroosterde bimi

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
12 uur

Bereidingswijze

  1. Meng de Griekse yoghurt met een flinke snuf zout. Spoel een theedoek uit onder de kraan en wring het uit. Leg de theedoek in een zeef en laat de yoghurt hierin in de koeling 12 uur uitlekken.
  2. Bereid de falafelmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de koriander erdoor en laat 1 uur staan. Blancheer de bimi 20 seconden in water met zout. Laat uitlekken. Gril de bimi op een barbecue of een grillpan in een paar minuten beetgaar.
  3. Maak met een kleine ijsschep gelijke balletjes van het falafelmengsel. Druk de balletjes een beetje plat en frituur ze in 3 minuten goudbruin in de frituurolie op 170°C. Laat uitlekken.
  4. Verdeel de labne over de borden, leg de falafel en bimi ernaast. Garneer met de geroosterde paprika en pepertjes en bestrooi met baharat. Besprenkel met olijfolie en serveer direct. Lekker met pitabroodjes of flatbread.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 1 pakje falafelmix
  • 4 takjes koriander, de blaadjes gehakt
  • 200 g bimi
  • 1 liter frituurolie
  • 1 potje geroosterde paprika
  • 12 kleine groene pepers op zuur
  • 2 tl baharat
  • 2 el pittige olijfolie

Publicatie datum: 17 augustus 2022

Gerelateerde recepten